Radzikgsm Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Posiadam Renault Megane z 96r. Pytanie gdzie znajduje sie fabrycznie montowany immo ?? Problem jest taki ze auto dzis postalo na deszczu cos gdzies pocieklo i robi sie zwarcie - dioda od immo ciagle swieci. Immo niby dziala - otworzy zamknie dzwi ale tak czy siak dioda od immo lekko swieci. Czy w Megankach kazdemu woda leje sie na bezpieczniki ktore sa po lewej stronie kolo akumlatora ?? Bo cos mnie juz strzela. I pytanie od czego sa te bezpieczniki konkretnie 60 A. Czy jakims sposobem idzie ominac immo zeby mozna bylo dojechac do domu (tryb serwisowy czy jakos tak). No i pytanie czy zwarcie na halogenie moze robic takie jazdy z elektryka ?? Dzieki z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Hmm, moze sie myle ale chyba mylisz immo z autoalarmem. To sterownik autoalarmu (a dokladniej jego czesc) zajmuje sie sterowaniem centralnego zamka dzieki czemu jednym kliknieciem otwierasz auto i wylaczasz alarm. Z tego co sie orientuje immo masz zamontowany w stacyjce dzieki czemu wkladajac kluczyk i przekrecajac go nastepuje polaczenie i sprawdzenie kodowania. Kiedyś były przełki które bądz nalezalo przylozyc w odpowiednim miejscu badz dotknac do specjalnego gniazda - ta metoda jest praktyczniejsza. Niech mnie ktos poprawi jezeli sie myle Zwarcie na dowolnym ukladzie zle zabezpieczonym moze robic rzeczy ktorych bys sie nie spodziewal, popraw to jak najszybciej - jedno zmartwienie moze byc mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzikgsm Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Mylisz sie Nie myle immo z alarmem. Alartm steruje mi tylko centralnym zamkiem a immo mam z kluczyka na IR. Zwarcie na dowolnym ukladzie zle zabezpieczonym moze robic rzeczy ktorych bys sie nie spodziewal, popraw to jak najszybciej - jedno zmartwienie moze byc mniej No poprawie tylko wiesz jak na zlosc caly czas pada, bezpieczniki pod maska silnika sa cale mokre. Nie mam garazu ba nawet jakbym zalatwil to i tak holowanie megi w tym stanie laczy sie z hamowaniem recznym :/ Dzieki za odpowiedz i czekam na dalsze sugestie gdzie i na co mam zerknac okiem. Aha dodam ze po wyjeciu 1 bezpiecznika 60A od strony szyby trace swiecaca lekko diode od immo, swiatla postojowe, i popmeczke paliwa no ale wtedy dioda nie swieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Radzikgsm, przeczytaj ten temat w całości, powinno pomóc http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1184&...asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzikgsm Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Temat z podsufitka czytalem bo za 1 razem mialem taka przygode ze immo wcale nie swiecil wymienilem bezpieczniki pod maska wyczyscilem modul IR i dzialalo. Teraz odruchowo przeczyscilem modul IR ale lipa. Immo dziala prawidlowo, zamyka i otwiera dzwi ale dioda i tak lekko sie swieci wlasnie od immo. Jutro wezme sie za nia bo dzis zaraz do pracy :/ A sadzicie ze to jednak cos z immo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzbix Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Ładnie tak przedrzeźniać przedmówcę :!: Wybaczcie że odgrzewam, ale jak kolego poradziłeś sobie z tym problemem ? U mnie wogóle dioda od immo nie świeci, jednak samochód odpalał. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 9 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi