hghormone Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Witam. Posiadam megane coupe 1.6e , `96r. Mam taki problem, że wskazówka od poziomu paliwa mi sie nie podnosi. Myślałem, że to może cos z elektryka, ale po wyciągnieciu pompki paliwa w baku i podniesienia ręką pływaka, wskazówka się podniosła. Nie moge jej natomiast prawidłowo ustawić w baku, może mi ktoś powiedzieć w którym kierunku prawidłowo powinien być skierowany pływak po włożeniu pompki do baku ? Raz udało mi się ją obrócić w taką pozycje, że wskazówka zaczęła się podnosić, ale w tej pozycji ledwo mi węże na długośc wystarczały do podłączenia pod pomke. Jak zacząłem przykręcać tę okrógłą plastikową nakrętke od pompy to chyba pompa się lekko obróciła i już wskaźnik sie nie podnosiłm, a potem już nie potrafiłem tak wyregulować, żeby znowu sie zaczął podnosić. Czy to jest jakaś konkretnie określona pozycja pływaka w baku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Pompę ustawiasz tak, aby wyjście na przewody paliwowe biegły równolegle z osią auta. Pływak wtedy będzie ustawiony tak (skierowany w lewą stronę w głąb zbiornika), jak ma być. Jak nie będziesz mógł jej w tej pozycji włożyć i przykręcić, to znaczy że pływak jest przekręcony z pozycji w której powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Jak nie będziesz mógł jej w tej pozycji włożyć i przykręcić, to znaczy że pływak jest przekręcony z pozycji w której powinien być Chyba nie tak to powinno być napisane? :DChyba powinno być; Jak nie będziesz mógł jej w tej pozycji włożyć i przykręcić, to znaczy że pływak jest przekręcony nie w tej pozycji, w której powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Masz rację P_r_z_e_m_o. Chyba ten dzień był za długi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi