kamil1991 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Witam Ostatnio widocznie zbyt mocno oparłem się o fotel i taki tego skutek. Mowa o fotelu kierowcy. Pękł praktycznie całkowicie przedni prawy (koło skrzyni biegów) zaczep trzymający fotel na szynie służącej do jego odsuwania i przysuwania. Fotel przez to buja się dość znacznie do tyłu. Wygląda to tak: Czy możliwa jest wymiana tylko tego elementu mocującego? wygląda chyba na to, że tak. Przykręcany jest on na śrubę. Przeszukuję jednak allegro i nie mogę znaleźć tego ustrojstwa. Czy może ktoś z was miałby taki element? Druga sprawa - do wymiany tego będę musiał naturalnie zdjąć fotel. I tu mam problem, jak odkręcić taką okrągłą śrubę? Przód: Tył: Edytowane 25 Lipca 2012 przez kamil1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 I pewnie samych mocowań nie dostaniesz bo handlarze nie bawią się raczej w rozbieranie foteli. Poszukaj najtańszego (z podartą czy pobrudzoną tapicerką), sprawnego fotela i sam zdemontuj. Nakrętka jest rozwiązana totalnie kretyńsko czyli jest od dołu, musisz się więc położyć pod autem. Głupota, ale co zrobisz, francuska myśl techniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil1991 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Dzięki kolego. Tego się właśnie obawiałem z tą nakrętką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi