Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z szybą przy kierowcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od pewnego czasu mam problem z szybą od kierowcy. Mam Megane II z 2007 3D. Początkowo szyba sie nie opuszczała. Dioda przy przycisku od tej szyby nie świeciła, wymiana panelu nic nie dała. Podjechałem do serwisu, gość pogrzebał coś. Mówił, że (tu mogę pomieszać, bo sie nie znam :D ), że podłączył silniczek pod 12V i szyba zaczęła działać. No i działała sobie z miesiąc, aż do wczoraj kiedy opuściłem ją i nie chciała się podnieść. Objawy te same, dioda na przycisku nie świeci, nie słychać by silniczek chodził. Podjechałem do tego same serwisu, podłączyli znowu pod 12V i podnieśli, ale nie mają pojęcia o co chodzi, a komputer nic nie pokazuje. Any ideas ? :D

• 2 tygodnie później...

Witam,również mam problem podnośnikiem szyby od strony kierowcy.Wymontowałem podnośnik i okazało się,że mam uszkodzoną linkę w kołowrotku.

Czy możnaje wymienić czy trzeba kupić cały silniczek?

Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc.

W załączniku zamieszczam zdjęcie.

post-8531-0-20203100-1344418404_thumb.jpg

Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :)

Albo wymiana całego zestawu, albo dorobienie linki. Ja u siebie tak rozbierałem drzwi, że urwałem taki plastik na końcu pancerza linki a potem to już porozcinała ta linka różne rzeczy a na końcu się rozkręciła i była do wyrzucenia. Próbowałem dorabiać ale to ciężko wychodzi.. trudno dostać taką linkę (podobna do hamulcowej od rowera). Swoje ustrojstwo oddałem do firmy w Będzinie bodajże i za 100zł założyli nową linkę, zakuli pancerze na końcu metalowymi zakończeniami i teraz jestem pewien, że się to nie rozleci :)

Jeśli trzeba to poszukam nazwy tej firmy, pewnie można się dogadać, że odeślą Ci to. Nie wiem tylko czy teraz to się opłaca, bo może lepiej na alledrogo kupić gotowy zestaw z rozbitka, niż bawić się w naprawę.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

P_r_z_e_m_o