arturax Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 witam Niestety nie znalazlem podobnego tematu więc zaryzykuje i założę nowy temat :) mam tylko nadzieję że w odpowiednim dziale.. Megane 1 1999, 1.4 16V (zagazowany). Problem: dosłownie raz na tydzień podczas jazdy zapalają się kontrolki- stop i stop silnik. Silnik w tym czasie lekko szarpnie, po czym po 2 sekundach kontrolki gasną i samochód jedzie dalej. Sytuacja ta następuje w róznych warunkach, czy to przy zmianie biegu czy też podczas jazdy po autostradzie ze stałą prędkością. Dzieje się tak mniej więcej od miesiąca i nie częściej niż raz na tydzień czyli co jakieś 400km. Wymieniony został od razu czujnik położenia wału, jak również podłączony został pod komputer ale żadnego defektu komputer nie znalazł. Płyny i oleje w normie. Nie mam pomysłu gdzie szukać usterki, dlatego liczę na pomoc i z góry serdecznie dziękuję. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zacznij od podpięcia pod kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturax Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 podpinałem już, brak błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Może to po prostu brak masy lub coś podobnego sprawdź czy światła stop działają poprawnie i czy czasem "choinki" nie robi jak masz postoje i migacz włączony jednocześnie, dobrze jakbyś sprawdził wtyczki czujników podstawowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jakim komputerem sprawdzałeś auto? Z tego co pamiętam, kontrolka silnika i stop może zapalać się przy przegrzaniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturax Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 komputer serwisowy. "choinki" nie ma :/ przegrzewać raczej się nie przegrzewa bo czasami dzieje się tak na "zimnym" silniku. aha ostatnio zauważyłem ,że nim zapali się kontrolka "stop i stop silnik" to przed tym, jak "dodaję gazu" to nie przyspiesza równo, tylko w okolicach 2,5 tys obrotów przez około sek. delikatnie "szarpnie" jakby paliwa zabrakło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Do sprawdzenia wszystkie cewki i świece. Kiedy ostatni raz zaglądałeś do filtrów paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturax Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Papuga Cewki sprawdzone, swiece wymienione. Filtry wszystkie zmienione 5 tys km temu wraz z olejem i innymi plynami. Regulamin pkt. 5.6, 5.13 -Prezes Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbk992 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Miałem to w swojej phII 1.4 16v tyle ze mi już gasł silnik, potrzebne było wymienienie całej listwy gazowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi