SebaZgr Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Witam chcę kupic Grand Scenika z 2004 roku.Mam przeznaczone na auto do 20000 tys zl. Chcę zapytac jakie silniki polecacie i na co zwrócic uwage przy zakupie danego modelu?? Z góry dzieki za informacje. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Za ta kwotę spokojnie kupisz 2005 rok a silnik... hmmmm, to zależy tylko od Ciebie. Jeśli jeździsz krótkie trasy i robisz mało kilometrów to 2,0 benzyna ale jeśli jeździsz rocznie około 20 tyś to polecam 1,9 dci 120 KM bez Fap-a. Znajdź interesujący cie egzemplarz i podaj link - ocenimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 poczytaj naście topików na ten temat - na co zwracać uwagę. co do silników - podaj Twój styl jeżdżenia: wolno/szybko, ekonomicznie/but w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebaZgr Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Nie zalezy mi na wyscigowym aucie... Bedzie to auto rodzinne , praktycznie bede jezdził w okoloicy miejsca zamieszkania. Musi miec w miare dobre przyspieszenie i tak około 120km. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki :) P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Tak jak kolega wyżej napisał, poczytaj sobie temat na forum o silnikach i ich zaletach. Sądzę, że tak bez jazdy próbnej sie nie obędzie. Oto jeden z tematów http://megane.com.pl/topic/39753-megane-cc-benzyna-czy-diesel/page__p__303342__hl__benzyna+czy+diesel__fromsearch__1#entry303342 Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Nie zalezy mi na wyscigowym aucie...Bedzie to auto rodzinne , praktycznie bede jezdził w okoloicy miejsca zamieszkania. no to 1,5 dCi pasuje Musi miec w miare dobre przyspieszenie i tak około 120km. no to 1,5 dCi NIE pasuje, bo ten ma 106 KM i przyspieszenie ok. 12 s do 100 km/h :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi