MisiekKce Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Witam mam mianowicie taki problem mam megane 1.4e 99r po kilku wizytach u mechaników i gazowników było lepiej ale jeden z gazowników powiedział mi ze mam nieszczelny parownik. problem wygląda tak ze rano mam straszne problemy z odpaleniem samochodu dusi sie a jak juz uda mi sie go odpalić to nie trzyma obrotów jak auto sie zagrzeje to jakoś już jedzie ale po chwili postoju na wyłączonym silniku znów sa problemy z odpaleniem i utrzymaniem obrotów. kilka dni temu wyjezdziłem cały gaz i zaczołem jezdzić na benzynie pierwszego dnia miałem jeszcze delikatne problemy ale było juz dużo lepiej auto odzyskało moc i nie miałem problemów z odpalaniem jedynie jeszcze nie trzymał obrotów dzis mineło 3 dni jak jezdze na samej benzynie przejechane ok 150km i wszystko jest ok. i tu własnie nasówa sie moje pytanie co może być nie tak z moja instalacja ze takie problemy są. czekam na wszystkie sugestie i z góry dziękuje Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 4 Września 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Jaką masz instalację? II gen, czy sekwencja? Jak sekwencja, to jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Misiek napisz coś więcej, bo wróżymy póki co wspólnie z kolegą suchorz z kuli... ortopedycznej. Ja Ci mogę wyregulować interes, pod warunkiem, że wszystko będzie sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkovitz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) ja mam podobnie, dzis zauważyłem iz jesli smigam na gazie moja megi kreci do 2k obrotów i pozniej sie krztusi - wiecej z niej nie wyciagne. na pb smiga bez zarzutu, gdzie moze byc problem? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Strojenie, kiepskie komponenty instalacji. Wg. żeby stroić renault na gazie to trzeba mieć spore doświadczenie i sondę szerokopasmową, bez tego ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 ;) Racja,strojenie a nie żaden,,dziurawy parownik''. Po kilku dniach jeżdżenia na Pb sterownik wrócił do swojej pamięci która rozjechała mu się przez źle zestrojone LPG,ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkovitz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) To jak radzicie Koledzy, udawać się do gazownika, czy prześmigać samochód trochę na petrolu? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez olkovitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Korekty w meganie się zmieniają tak szybko, że po przełączeniu na benę w ciągu 2-5km się normalizują. Jedź niech stroją, bez korekty po temp. i obrotach będzie się tak działo cały czas, nie wspomnę o słabszym aucie względem benzyny na wot, ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkovitz Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Umówiony do gazu, niestety dopiero na poniedziałek. Czuję się jak na zapisach do lekarza specjalisty pod koniec roku... dobre... Dam znać w tym temacie co tam panowie pomagikują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 olkovitz, zapraszam do mnie w razie czego, każdy wieczór wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkovitz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 olkovitz, zapraszam do mnie w razie czego, każdy wieczór wolny w takim układzie zapraszam do PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi