gilus Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Witam, padł mi alternator. Sprawdziłem jaki mam zamontowany - 80 A. (wyposażenie klima - nieużywam, nie napełniona, 2 x szyby, radio standard itp), aku 50 Ah . Zamówiłem na allegro na zdjęciu ewidentnie napisane 80 A , dzisiaj przyszła paczka i doszedł 75 A, strasznei się wkurzyłem, zwłaszcza, że dzwoniłem do kolesia i prosiłem o 80, a także pisałem wiadomość. Eh.. Zawsze mogę zwrócić, ale niechce mi się już bawić, jak myślicie, wystarczy taka moc ? Proszę o szybką odpowiedź Edytowane 4 Września 2012 przez gilus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Trzeba było kupić u kogoś uczciwego a tak kupiłeś kota w worku po co było zawracać du..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Myślę, że różnica kilkudziesięciu wat przy mocy ok. 1kW nie powinna odgrywać większej roli. To raptem tyle co podłączenie jednej dodatkowej żarówki. W nowszych wersjach meganek przy trochę większej mocy altka są załączane dodatkowe farelki o mocy przenajmniej 1 kW i nic złego się nie dzieje. Smiało zakładaj byle by mocowanie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilus Opublikowano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 zawisza Twój był 75 ,a jak wiesz chciałem 80, na aukcji zdjęcia były 80, przez telefon też mówił 80, a okazało się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 na aledrogo to norma jak w sklepie z warzywami - jakich ziemniaków byś nie chciał zawsze są ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butcher777 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Przy mojej konfiguracji (Megane I 97 diesel, wspomaganie, brak klimy, brak elektrycznych szyb) po wymianie 75 wystarczył. Na stronie FOTA znalazłem w specyfikacji, że bez klimatyzacji jest 75, z klimatyzacją 110A. Może poszukaj swojego modelu jaki był, może tutaj też był już wymieniany alternator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi