yaboll Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witam , mam problem z moja meganka mianowicie umyłem w niej silnik na poczatku bylo ok , postanowilem znow umyc go lepiej umylem chce odpalic , odpalił lecz zaczoł przerywac parskac itp po czym to wszystko ustalo lecz zaczela mi się świecic kontrolka od chłodnicy , przyjechalem do domu zgasiłem meganke chce ja odpalic i nic nie słychac pompki paliwa , odpalilem na krotko tzn zasililem pompke paliwa prosto z akumulatora , wszystkie styki sprawddzalem nie mam pojęcia co to może byc prosze o pomoc wiem napewno ze pompka dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Czym myłeś i jak myłeś ? Sprawdź bezpieczniki obok akumulatora oraz bezpieczniki w skrzynce, obok zbiorniczka wyrównawczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaboll Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Bezpieczniki kolo zbiornika wyrównawczego sprawcdzone , kolo akumulatora sprawdzę dzis a mylem normalnie wężem nie było z byt duzoego cisnienia chcialem poprostu umyc go z kurzu Dodano: 15 maj 2012 - 15:01 Po zmostkowaniu przekaznika odpala ale pompka dziala cały czas co to moze byc przekaznik ? Dodano: 15 maj 2012 - 15:10 Może komputre nie podaje sygnału jak to sprawdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Najpierw miernikiem (lub próbnikiem, jeżeli nie posiadasz miernika) sprawdź, czy na cewkę przekaźnika podawane jest napięcie (po przekręceniu stacyjki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaboll Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Na jednym jest 10.98 a na drugim 12V a na innych chyba masa jest Dodano: 15 maj 2012 - 17:21 Już wiem co sie stało :) wystrzeliła mi ta cała bezwładnościówka :) autko dziala jak należy Pozdrawiam i dziękuje za pomoc ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaswas2015 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam Mój samochód kręci ale nie odpala. Znalazłem taki problem, a mianowicie pompka która znajduje się z tyłu pod siedzeniem nie dawała żadnego sygnału życia, więc ją wyjąłem i dałem pod prostownik 12V, a ta zero życia. Może się mylę ale pompa powinna dać jakiś dźwięk lub zabrzęczeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bcpc Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, mam problem z uruchomieniem silnika w Megance, czytałem większość podobnych tematów na forum, poniżej lista rzeczy, które już sprawdziłem: - świece + cewki - jest iskra na każdej świecy, co również eliminuje cewki jako potencjalny główny problem z odpaleniem (tak mi się wydaje, jeśli tak nie jest, proszę o wyprowadzenie z błędu) - pompa paliwa - sprawna - słychać jej buczenie po przekręceniu kluczyka - bezpieczniki wszystkie są OK - akumulator kupiłem nowy - rozrusznik normalnie kręci silnikiem - czujnik położenia wału - wykręciłem - przeczyściłem - zmierzony miernikiem, pokazuje 230 Ohm - zamontowałem z powrotem i dalej nie odpala Co jeszcze ewentualnie mogę sprawdzić, może miał ktoś podobny problem? Proszę o rady, ręce mi powoli opadają... PS. dodam jeszcze, że problem pojawił się nagle z dnia na dzień, w okresie jeszcze zimowym - około 2 miesiące temu. Wieczorem poprzedniego dnia normalnie odpalał, rano już nie. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez bcpc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Padło immo? Wyłącznik bezwładnościowy? Było wiele razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi