polik111 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Zabieram się do zakupu megane 2, obecnie jestem posiadaczem 1 wersji i interesuje mnie pytanie jak z przestronnością w środku ? Czy może jest ktoś kto przesiadł się z jedynki na dwójeczkę i może coś na ten temat powiedzieć ? Obecnie mam wersję hatchback 5 drzwiową i taką wersję prawdopodobnie zakupię również drugiej generacji megane (ewentualnie 3-drzwiową). Może ktoś napisze coś o porównaniu przestronności wewnątrz tych dwóch pojazdów, jestem dość dużym facetem i ważne jest dla mnie dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Wg mnie więcej jest w megane 2, dodatkowy plus to kierownica regulowana w 2 płaszczyznach. Jednak bagażnik jest chyba większy i lepszy do załadunku w megane 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 (edytowane) Ja mam 1,85 i wygodną pozycję za kierownicą a z tyłu zostaję jeszcze miejsce. Edytowane 11 Września 2012 przez Rxe.Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dwójka wydaje się być większa, ale ja gdybym miał wybierać, wziąłbym Lagunę. Przy 190cm wzrostu to optymalny wybór, ustawiam fotel jak mi wygodnie, a za mną i tak może ktoś wygodnie usiąść. Poza tym, lepsze wykonanie wnętrza no i ceny bardzo przystępne, mozna przebierać w kolorach, silnikach i wyposażeniach, a te nawet w biednych wersjach są wystarczające. Siadam prawie na co dzień w różnych renówkach i lalka to jedno z wygodniejszych aut (na pierwszym miejscu Vel Satis, później espace i laguna- moja opinia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 miałem MI, teraz mam MII. Miejsca w MII jest więcej i bez porównania do jakości w środku i do wygody, naprawdę jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polik111 Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dzięki za informacje, a jak wygląda sytuacja w wersji 3-drzwiowej (jednak bardziej mnie się podoba). Czy nie ma trudności z wsiadaniem i wysiadaniem z tylnej kanapy oraz czy jest tam w miarę dużo miejsca na odsuniętym fotelu kierowcy prawie do końca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Poza tym, lepsze wykonanie wnętrza Dla mnie megane II sprawia wrażenie nowszego auta, w lagunie II we wnętrzu da się zobaczyć rzeczy ze starych renówek manetki od świateł, wycieraczki ,licznik (w ph I) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi