kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Nie miałem na myśli prawa fizyki bo to oczywiste co napisałeś,chodziło mi o jakąś daną sytuację jaka może mi się wydarzyć. Co do błędu pomyliłem się. Edytowane 12 Września 2012 przez kanar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dobra panowie, temat o radarach i fotkach przez nich cykniętych więc troszkę od tematu odbiegamy. Proponuje założyć temat "Bezpieczeństwo a prędkość" i tam możemy sobie poużywać. Tutaj basta :D i coby było jasne, tak, jestem za utworzeniem takiego tematu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 baciuś - moim zdaniem żarty w tego typu tematach są nie tyle nie na miejscu, co po prostu nie pasują. Oczywiście, możesz śmiać się ze mnie, że takie wywody piszę - masz do tego prawo, a mnie to będzie latać bardzo nisko :D Pouczam i będę pouczał ludzi, którzy przekraczają znacząco prędkość i się tym chełpią. Ja, jak napisałem wcześniej, staram się przekraczać co najwyżej max o 10km/h i to w miejscach typu teren niezabudowany, do 100km/h, ale się tym nie chełpię. Dlatego mam ochotę i będę pouczał i będe taką jazdę publicznie beształ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Jak bym miał pouczać innych, to nie pisałbym że przekraczam prędkość, bo to zaprzecza sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Jak sama nazwa wskazuje można się wypowiedzieć co każdy myśli o bezpiecznej prędkości :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja wiem jedno - nie ma takiej. To pojęcie względne :P Bezpieczna do czego :D Aby kogoś nie zabić :D Aby siebie nie zabić :D Aby auta nie przykasować :) Niebezpiecznie może już być przy 2 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 ooo to się dopiero zacznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Niebezpiecznie może już być przy 2 km/h I tak też może być :D A miałeś już taką sytuację?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Zgadzam się z Prezesem. Ale, tak jak pisałem wcześniej, w innym temacie, osoby, które znacząco przekraczają dozwoloną prędkość są dla mnie spalone już na starcie. Będę takie osoby beształ, pouczał, mimo, że innym to nie pasuje. Znaczące przekraczanie dozwolonej prędkości nie jest COOL, nie powoduje to szybszego dotarcia do miejsca docelowego, a jest szalenie niebezpiecznie i co najważniejsze KRETYŃSKIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Nie miałem na myśli prawa fizyki bo to oczywiste co napisałeś,chodziło mi o jakąś daną sytuację jaka może mi się wydarzyć. Przecież prawa fizyki działają cały czas na drodze. I nic nie zmienisz. Po prostu za kierownicą trzeba myśleć za siebie i innych. I przede wszystkim za innych, bo zmiana pasa ruch przez inne auto przed twoja maska może się źle skończyć dla Ciebie. Osobiście przeżyłem wypadek samochodowy i do dnia dzisiejszego nie wiem skąd się wziął samochód, w który uderzyłem a jechałem tylko 45-50km/h. I całe szczęście w tym, że aucie w które uderzyłem nikt nie siedział na fotelu pasażera. Maluch poszedł na żyletki (dostał strzała w narożnik lewy), a CC miało uszkodzone 2 słupki przedni i środkowy i fotel pasażera został tam wyrwany. A u mnie "przesunął się sam" fotel pasażera z tatą, z ostatniego zaczepu na pierwszy. Edytowane 12 Września 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Po wpisach widzę, że jedni cwaniakują, a drudzy udają świętoszków. Problemem w PL jest idiotyczne oznakowanie oraz fatalny stan dróg, a dopiero później należy winić prędkość. Jakoś na zachodzie nigdy nie ma potrzeby przekraczać dozwolonej prędkości bo jest sensownie wyznaczona. U nas na zapas lub częściej dla zarobku ustawia się 50 na dwupasmówkach ze światłami na przejściach i chodnikami. Już kiedyś tvn wyliczył ile trwałaby podróż z Wawy do Wrocławia zgodnie z ograniczeniami, których nikt nie stosuje bo w większości służą zarabianu, a nie bezpieczeństwu. Edytowane 12 Września 2012 przez kataryniarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 aston - i o tym piszę. Praw fizyki nie zmienisz. Im większe przekroczenie prędkości, tym większe prawdopodobieństwo zabójstwa, samobójstwa i innych g... Ale niektórzy po prostu tego nie pojmują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 i to potwierdza, że przekraczając prędkość nawet o 5-10 km/h jest niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 A miałeś już taką sytuację?? Może nie przy 2 ale przy 5 km obróciło mnie na szklance, gdzie ani nie przyhamowałem, ani nie dodałem gazu, ani nie wykonałem żadnego ruchu kierownicą. Ale szklanka była taka, że potem dalej po drodze, widziałem jak babka dała krok za mną jak przejechała i tyle ją widziałem - jak długa leżała i próbowała się podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 To ja dzisiaj też miałem nie ciekawą sytuację,droga miała dwa pasy,lewy do skrętu w lewo a prawy w prawo,ja jechałem lewym i w momencie jak się rozpędzałem na drugim biegu a już miałem wysokie obroty więc szło to szybko gościu nagle wtargnął na mój pas z prawego i gdyby nie ostre hamowanie to bym pewnie gościa przychaczył a prędkość około 30km/h.Pewnie myślał że jak duży bus jedzie to już nie potrafi szybko przyspieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi