smeg Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jest temat Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryczek1996 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Po przeczytaniu to nie daje mi odpowiedzi. Dodam może że w tym sterowniku nie ma wyjścia na kierunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie podłączysz go pod kierunki bo nie ma takiej opcji może jedynie spróbować dać sygnał z zamknięcia otwarcia drzwi. Trzeba by zastosować diody na przynajmniej 5A i bezpiecznik w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryczek1996 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Właśnie o takie podłączenie mi chodzi. Tylko jak dokładnie należy to wykonać żeby nic nie popsuć. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) A co tu zepsuć? Masz np. przewody do przednich prawych drzwi wlutowujesz diody prostownicze 10A w przewody tak aby prąd puszczały w stronę kierunków a nie w stronę siłownika/centralki po diodzie dajesz gniazdo na bezpiecznik za bezpiecznikiem wyciągasz przewody tak aby były 2 i podłączasz je pod kierunki najlepiej zaraz przy manetce. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryczek1996 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Tylko czy wtedy będą migać 4 kierunki na raz? Edytowane 1 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Skoro podłączasz się pod instalacje auta to będą wszystkie kierunki zapalać. Tylko będziesz musiał sobie wybrać czy chcesz na zamknięcie mignięcie czy otwarcie, bo na oba będzie potrzebne sterowanie jakimś układem drukowanym. Siłowniki są sterowane +/- na otwarcie i -/+ na zamknięcie (możne być odwrotnie). Dlatego będziesz miał 1 mignięcie bo jakbyś wyciągnął z obu to dojdzie do przepalenia bezpieczników. P.S masz 6 kierunkowskazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryczek1996 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Więc nie ma możliwości mignięcia przy zamykaniu i przy otwieraniu? Czytałem coś o możliwości wmontowania 2 przekaźników, lecz jak dla mnie wszystko to czarna magia. Dodano: 01 lut 2015 - 00:12 Proszę o pomoc. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Jak nie masz pojęcia o elektryce i elektronice, to raczej sobie z tym problemem sam nie poradzisz. Proponuję udać się do elektryka samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Kup centralkę c.z. z wyjściem na kierunki i sygnalizacją zamknięcia i otwarcia, ewentualnie dołożyć alarm, lub dać zarobić fachowcowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi