MichMegane Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam, juz wymienilem sonde lambda bo byla uszkodzona, nie wiem czy trzeba resartowac system? Jesli trzeba to gdzie moge resartowac system? Pozdrawiam wszytkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 nic nie trzeba restartować, sonda przekazuje sygnały w trybie "live" i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ponawiam temat... mam silnik 1.4 8V na wielopunkcie padła mi sonda i kopiłem zamiennik za 100 zeta, niestety zepsuła sie po 2 miesiącach kupiłem później boscha za nie cale 200 zł z wtyczka tylko ze jak ja podepnę to mi silnik źle pracuje :) wystarczy ze wrzucę wsteczny trochę do tylu podjadę ( tak wyjeżdżam z garażu) i czuje ze silnik tyrkocze... nie wiem co to może być ? złe dobrana ? szukałem już innej po numerze VIN ale nic nie znalazłem :) auto z ta sonda było podpinane do kompa i sonda pracuje... HELP !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 sondę dobierasz po ilości kabli które ona posiada i kolorach tych kabli (muszą być identyczne) Co mnie bardzo dziwi że jak wrzucisz wsteczny to dostrzegasz objawy. Przecież silnik ciągle pracuje w jednym kierunku a zmienia się położenie tylko w skrzyni biegów. Jeżeli sondę zmieniałeś zaczął bym poszukiwania od Świec, przewodów WN, cewek, regulacji zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 juz wiem co jest nie tak... zle dobrana sonda, kabelki sie zgadzaja, a co do tego wstecznego to temu to napisalem bo tak z garazu wyjezdzam :) na 1 tez sie to dzieje :) musze poszukac jakiegos zamiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uio Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 musze poszukac jakiegos zamiennika Odradzam Sonda ma być OZA236-R1 za 228 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ona ma 4 kabelki ? jak tak to gdzie ja moge zamowic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 allien18, W intercarsie, W Focie, możesz także napisać do usera Ziolo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 qrde bo mam u siebie uzywana sonde lambda o numerze 7700109844 108027 <443> a oryginal ktory mialem w aucie mial nr 7700109844 875342 <443> to jest to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterpz Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam W sumie problem nie dotyczy renault :) , a fiata seicento 1.1 MPI ale na forum seicento nie ma zbytnich fachowców a chodzi mi o ogólną opinię. Czy faktycznie uniwersalne sondy tak dobrze pasują do każdego typu samochodu (na allegro piszą, że o ile kolory kabli są takie same to wszystko będzie pasować), czy to bujda? [ Komentarz dodany przez: DrNO: 2008-09-02, 16:19 ] W sumie problem nie dotyczy fordaa to jest forum Renault :) Przeniosłem do istniejącego. Kolejnym razem poszukaj> lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 słyszałem również że jeżeli kolory będą się zgadzać to sonda jest odpowiednia a wydaje mi się że to prawda. Jedyne co można się doczepić to że te uniwersalne tanie sondy krótko żyją. Polecane są NTK NGK. problem nie dotyczy forda, heh ale czy to jest forum Forda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBI2006 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam mam pytanie jaka powinna być prawidłowo sonda lambda silnik K7M 1,6e 97r bo miałem wymienioną na uniwersalną ale chyba złą bo autko mi teraz w mieście spala 12 litrów na 100km, czy jak silnik łapie lewe powietrze na kolektorze wlotowym może to powodować większe spalnie paliwa. Scalono z istniejącym tematem. Zaleca się do skorzystania z opcji lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mi też próbowali wszędzie wcisnąć uniwersalną sondę, łatwiej im chyba takie sprzedawać - jedną do kilkunastu modeli, nie muszą szukać w katalogach i indywidualnie zamawiać. Pojechałem więc do sklepu Boscha i tam dobrali mi oryginalną według katalogu taka jak ma być i autko śmiga aż miło, a obecne spalanie (zima) głównie po mieście wg. kompa to 7.5 l. Różnica w cenie była jak pamiętam niewielka na korzyść uniwersalnej sondy, ale tak jakoś podchodziłem do niej sceptycznie, więc wybrałem katalogową dobrej firmy i jest gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi