Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jaki tablet dla kobiety i nie tylko za ok. 350zł ? może i wiecej...

Luke16

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym mojej kobiecie zakupić tablet... dawno nic ode mnie nie dostała więc pasowało by zakupić. tym bardziej studiuje polonistyczny kierunek i by się przydał do czytanie ebooków czy przeglądania neta... Co do wymagań... Sam nie wiem kompletnie się na tym nie znam... Miałem to kiedyś raz w ręku... mi do szczęścia nie jest potrzebne ale z tego co wiem mojej kobiecie się przyda... Co byście polecili do kwoty 350zł??

Do tej kwoty kolego nic sensownego, jeżeli chodzi o tablet.

Na e-bookach się nie znam, więc wypowiadał się nie będę. Wiem, że Empik promuje swoje readery ebooków, tam możesz zajrzeć i na żywo obczaić dany reader.

Ja kupiłem sobie tablet Overmax za 349zł w realu. Andoid 4.0,wifi,ram 512,4gb wbudowane.Używam go głównie do internetu.Mi w zupełności wystarcza to i Twojej kobiecie wystarczy.

Naprawdę polecam,nie drogi,a w zupełności wystarczy na normalne użytkowanie;)

A i nie kupuj na allegro,bo jeśli się zepsuje to będzie ciężko z gwarancją.

Tu kolega Luke może poczytać o tabletach firmy Overmax: http://forum.android.com.pl/f346/ . Z tego co czytam, to tablety te, jak zresztą większość w tej cenie są nadwyraz ubogie. Brak GPS, Bluetooth, akcelerometru. Ekran nie za dobry, rozdzielczość też niezbyt ciekawa.

Jak chcesz zrobić kobiecie porządny prezent pomyśl nad czymś droższym.

Tablet do czytania ebooków za bardzo się nie nadaje, bo męczy wzrok. Są na rynku czytniki ebooków ale ceny raczej >350zł - http://kindle-24.pl/czytnik-kindle-touch-dotykowy-ereader-e-ink-ebook.html Ekany w czytnikach ebooków nie męczą wzroku, a przynajmniej nie powinny.

W sumie tablet GoClever A73 bardzo się nie różni parametrami od Overmax który ja mam.

Jedynie obudowę ma solidniejszą.

Wg mnie lepiej kupić tablet za te 350-400zł niż za 2000zł który i tak ma być użytkowany tylko do internetu czy czytania książek itp.

Przynajmniej jak się zepsuje to nie będziesz opłakiwał tych 2000zł heh;)

Carek tylko po co kobiecie takie bajery??

To nie bajery, a normalne funkcje dobrego tabletu. Tablet, to tablet, a nie czytnik ebooków. Moja żona używa mojego służbowego tabletu i wyobraź sobie, że używa tych "bajerów" <czerwona>

Oczywiście, możesz kupić taki tablet, tylko będzie on ubogi w funkcje, a jego specyfikacja będzie również uboga, co np. wpływa na męczenie oczu przy oglądaniu stron WWW, czy czytania PDF-ów.

Przynajmniej jak się zepsuje to nie będziesz opłakiwał tych 2000zł heh;)

Tablet sam się nie zepsuje. Zepsuć może go użytkownik.

Ja akurat popieram tutaj kolegę Damiana... Po co mam wydawać 2 tysie całą wypłatę jak i tak 3/4 tych funkcji nie bedzie używanych... To tak jak z telefonami nie długo wepchną do nich lodówkę, pralkę i mikrofalówkę a szczerze to używa go się głównie do smsowania i dzwonienia... A co do psucia... Mnie by wnerwiało to jak by takowy za 2000zł się popsuł bo oczekuje nie zawodności.. piszesz że to wina użytkownika ... ja mam laptopa Lenovo też brałem wtedy jednego z najdroższych jakie były w sklepie i co?? 2 miechy pochodził i na gwarancje bo wentylator, bo napęd, bo klawiatura... a laptop stoi w 95% przypadków na biurku... Mam dużo rzeczy tańszych np. telewizor firmy Funai a nie jakiegoś drogiego Samsunga, aparat nie lustrzankę Sony tylko kompakta Panasa, drukarkę HP najtańszą jaka w sklepie była, GPSa Larka a nie jakiegoś TomToma za 1500zł i jestem baaardzo zadowolony i szczerze nie czuje różnicy ... To człowiek nie powinien jeździć Renault, Fiatem i innymi tanimi tylko od razu Mercedesami czy Audi...

Po I - nikt Ci nie każe wydawać 2 tyś zł za tablet. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie, że za kwotę 350 zł ciężko kupić fajny i przede wszystkim dobry tablet. Nie wiem dlaczego uparłeś się na Samsunga, nie podawałem konkretnych tabletów. Ale proszę bardzo: http://allegro.pl/tablet-samsung-p3110-galaxy-tab-2-7-0-i2676963511.html - nowy 7 calowy tablet Samsunga Galaxy Tab 2 za 880 zł (gdzie tu 2 tyś zł?!) - jego specyfikacja, jak również praca na nim jest nieporównywalnie lepsza od wspomianych wcześniej tabletów.

Po II - nie uogólniaj "To tak jak z telefonami nie długo wepchną do nich lodówkę, pralkę i mikrofalówkę a szczerze to używa go się głównie do smsowania i dzwonienia", bo co najwyżej możesz pisać o sobie, a nie o innych. Tak się składa, że cały mój dział (11 osób, w tym jedna kobieta) posiada tylko i wyłącznie smartfony i aktywnie korzysta z funkcji, jakie im dają. Większość z moich znajomych używa smarftonów.

Po III - piszesz, że oczekujesz niezawodności i o tym, że wkurzałbyś się, gdyby urządzenie za 2 tyś zł Ci się zepsuło. Najśmiesniejsze jest, że porównujesz je do laptopa, co ewidentnie wskazuje na to, że nie wiesz o czym piszesz. Tablet, to nie laptop. W tablecie nie masz tylu komponentów, co w laptopie, nie masz wentylatorów, napędów, klawiatur. Masz ekran i mikropodzespoły, tutaj nie ma co się zepsuć, jeśli podzespoły są wykonane w dobrej technologi i jeśli nie będziesz tabletem rzucał. Mam służbowy tablet Samsunga i od marca 2012, czyli już 7 miesięcy działa bez zarzutu, a użytkuję go bardzo mocno.

Po IV - piszesz o tym, że nie kupujesz drogiego sprzętu, tylko tańszy i jest Ci z tym dobrze. Masz do tego jak najbardziej prawo, to jest każdego osobista sprawa na co wydaje pieniądze i na co go stać, a na co nie. Zastanawia mnie tylko tekst "jestem baaardzo zadowolony i szczerze nie czuje różnicy" - czy użytkowałeś przez ten okres czasu sprzęty z wyższej półki? Po prostu zastanawia mnie na jakiej podstawie piszesz, że nie czujesz różnicy, bo moim zdaniem żeby to określić to pasuje korzystać i z jednego sprzętu i z drugiego, bo jak inaczej można określić, czy widzi się różnice między sprzętami, czy nie?

Odp do punktu I: ale jednak to 880zł a nie ponad pół tego co chce wydać bo dla mnie i dla wielu osób to dużo... Niektórzy wiele więcej nie zarabiają...

Odp do punktu II: ja mam SE Hazela i Samsunga E2370 i nie narzekam i nie chce jak na razie żadnego dotyka, kobieta też używa "klawiszowca" Nokie 6700, i jakoś my telefonów potrzebujemy tylko do rozmawiania i pisania smsów...

Odp do punktu III: no to skoro ma się nic nie psuć to po co mi tablet za grubą kasę, który znając życie spełni mi moje wszystkie wymagania, więc jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać ??

Odp do punktu IV: mam wujka informatyka fanatyka wszelkich nowości drobnostek na które nie żałuje kasy, nie raz się chwalił co to za sprzęt kupił pobawiłem się i szczerze wolałbym za 3/4 mniej kupić to samo tylko że pare modeli starszych, czy innej firmy... Mi na tym nie zależy, czy będę miał coś naj ekstra super... W oryginalnych ubraniach też nie chodzę i jakoś dobrze się czuje...

Edytowane przez Luke16

1. Nadal nie rozumiesz. Nie każę Ci tego kupować. Po prostu odpowiadam na teksty dotyczące horrendalnej kwoty 2000 zł. I proszę, nie mieszajmy do tego ile kto zarabia.

2. Teraz piszesz ok, Wy potrzebujecie telefonu tylko do dzwonienia i sms.

3. Nie czytasz dokładnie. Pisałem o jakości podzespołów i nie pisałem, że nie widać różnicy.

4. Pobawienie się u wujka chwilę danym sprzętem nie jest żadnym wyznacznikiem.

Moje słowa są tu bezcelowe. Kupisz co będziesz chciał <czerwona>

Ja kupiłem sobie tablet Overmax za 349zł w realu. Andoid 4.0,wifi,ram 512,4gb

Witam !

Moja żona też tam kupiła i zaczęły się schody: najpierw w zaklejonym firmowo :idea: pudełku tablet z pękniętym wyświetlaczem (niestety nie sprawdziła w sklepie <czerwona> ) - wymiana 100 zł :) , później dwa razy wysyłka do serwisu: 1 raz - problem z ładowaniem (wymiana na inny), następny raz - problem z kalibracją ekranu - wymiana na kolejny, a w karcie gwarancyjnej: usterki nie stwierdzono.

Tak więc od "chińszczyzny" Overmax z daleka :)

Tomecky - no widzisz, Ty masz takie problemy, a tutaj: http://forum.android.com.pl/f590/overmax-ov-tb-05-warto-kupiae-161495/ można poczytać o innych problemach ;-) Zdaje się, ktoś tu wcześniej pytał o niezawodności <czerwona>