bronius Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 ciekawe dlaczego coupe ma mniejsze bębny skoro ma zawsze największe możliwe tarcze z przodu? pewnie logika francuzów :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 W ogóle moim zdaniem dawanie bębnów w Kombi to jest porażka, przecież wiadomo, że tarczowe lepiej hamują, a w kombi o to właśnie chodzi (chyba?), jak wsadzisz duży ciężar do bagażnika i jedziesz no to tył ma dobrze hamować (może dlatego większe bębny), ale dlaczego nie tarcze? Dziwna polityka. Ale może nie OFFtopujmy, bo to o łożysku trzeba gadać. Jedyne pocieszenie jest takie, że łożysko sam sobie mogę wymienić (w końcu tylko się odkręca i przykręca piastę , pomijając ściągnięcie bębna), więc chociaż kasę dla serwisu zaoszczędzę... Teraz mam dylemat, łożysko produkowane dla IC przez 4MAX - 300 zł, czy 500 zł lepszej firmy (nie wiem konkretnie jakiej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 CareK, 300zł????? 500???? co to za łozyska? SKF do renówek najdroższe widziałem za 220 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Robak to są łożyska z piastą... W Kombi jest większa średnica bębna, przez co z tyłu łożysko wymienia się tylko z piastą... 300 zł to najtańsze - 4MAX (produkowane dla IC) i dlatego pytam czy to się opłaca... Z drugiej strony trochę szkoda mi 500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 hmm kurde tzn że w sceniczku też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeżeli z tyłu masz bębnowe, to tak. No cóż, zdecydowałem się, zamówiłem te droższe... Ech ;-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 CareK, niestety pośpieszyleś się troszkę http://www.autkoplus.com/category/9034,abs tu marki SNR 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 hmm kurde tzn że w sceniczku też? Tak, w "Sceniczku" tylko z piastą, nie ma innej opcji, no chyba że będziesz "szewcował" i na siłę wymieniał same łożyska z uszczelniaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 gojgien, byłem przekonany że są osobno ale cóż całe życie się człowiek uczy obym nie musiał tego wymieniać bo portfel powie ała :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 No cóż Robak musiałem to zamówić dzisiaj, a jak sam widzisz o tym łożysku napisałem rano i przez cały dzień generalnie nikt nie pomógł z wyborem, ja takich stron nie znam z częściami do aut, bo nie zamawiam, więc w sumie nie dziwota. Oczywiście do nikogo nie mam pretensji, że nikt nie pomógł, nie napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 CareK, ja w sumie dopiero teraz skojarzyłem że masz ten sam układ hamulcowy i tę samą piastę, mniejsza z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sąsiad mi we Fiacie z IC zamówił o 70 zł taniej łożysko (420 zamiast 490 zł), firmy RUVILLE, dzisiaj założone. Tarcie ustało, także jest dobrze. No ale prawie 0,5 tyś nie moje ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi