zmudzki Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam, mam problem w moim świeżo zakupionym Renault Megane Scenic 98'. A mianowicie radio (kaseciak Philipsa - dawany w standardzie) nie podświetla się...to samo dotyczy panelu lcd radia (jest umieszczony w kokpicie i wyświetla też temperaturę). LCD wyświetla dobrze napisy...ale są niewidoczne jeżeli się nie skieruje na nie innego źródła światła. Co robić? Radio działa, sterowanie z kierownicy też...ale przyciski radia są całkiem niepodświetlone. Dobierałem się do radia, wyczyściłem denaturatem płytkę panelu i płytę główną ale to nie pomogło. Podświetlenie LCD i podświetlenie przycisków radia są nieaktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Moja rada, sprawdzić żarówkę wyświetlacza radia. I czy jest napięcie na stykach. Co podświetlenia przycisków, sprawdź czy masz +12V na pomarańczowym przewodzie (po włączeniu pozycyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadius171 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Natomiast,mam taki problem wdusiłem zaplniczke do gniastka i sie zatrzasneła i nie wyskoczyła i od tamtej pory mam ciemno na wyswietlaczu LCD i w radiu nie ma podswietlania oraz nie włacza sie one...to samo jest nawet juz po tym jak udało mi sie odblokowac i wyjac zapalniczke...co to moze byc,co sie popsuło,jak to idzie naprawic...Spotkał sie ktos z takim problem ? prosze o udzielenie pomocy,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmudzki Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 okazało się, że żarówki podświetlające wyświetlacz były przepalone. Radio zaczęło też się podświetlać po włączeniu świateł mijania. dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 arkadius171 Sprawdź bezpieczniki i żaróweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadius171 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 bezpieczniki niby sprawdzone i dalej to samo....godzina na lcd jest tylko nie jest podswietlana i nie widac...a na drugim lcd ciemano a najgorsze równiez ze radio nie włacza sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmus1 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 [megane 1,9 dti '98] Dokładnie to działa mi prawa strona dzielonego zegara [godzina i temp] a od radia niet. Podświetlanie radia [przyciski -philips radio] też niet. Sterowanie z pilota przy kiermanie i z ręki przyciskaniem - wszystko ok... Tylko ten pierniczony wyświetlacz... Proszę o dobrą radę... [ Dodano: 2007-11-16, 11:54 ] pierdyknęłem lekko w wyświetlacz i co ? i Działa . Jak to mówią nic na siłę - wszystko młotkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobs Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. Mój wyświetlacz LCD w megane 1.9d słabo podświetla, nawet gdy dam pokrętło na full. Jak można go bardziej rozjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi