mr. recordman Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam i gorąco pozdrawiam.posiadam megane 99/00 i są tam listwy gładkie na dachu, które wg mnie są zużyte.bardzo wystają , a końcówki odchodzą, lub wypychają uszczelki z szyb.drażni mnie to niesamowicie. czy można założyć inne,lub je zdjąć całkowicie.(jaki koszt nowych,może ktoś ma na sprzedanie?)ewentualnie czy można je wyprostować samemu, ale nie to chyba nie ma sensu.gorąco proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiera Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Mam to samo,listwy nie przylegają do dachu,wygląda to brzydko. Próbowałem prostować na różne sposoby ale nic to nie daje,po kilku dniach listwy spowrotem się odkształcają.Pytalem w serwisie o nowe,zatkało mnie 250zł za 1sztuke. W tych rocznikach nie stosowali żadnych spinek,wydaje mi sie ze jedynie co można zrobić to przykleić je klejem do szyb najlepiej w lecie jak są upały listwy robią się miękkie i elastyczne wtedy łatwiej je dopasować przed klejeniem. Jak ktoś miał podobny problem to proszę o poradę,może jest jakiś lepszy sposób na te listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr. recordman Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 musiałem je zdjąć. mam uszkodzone(naruszone ) uszczelki przy szybie.poczekam do lata ,ale teraz problem z uszczelkami. spróbuję podkleić :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek bydgoszcz Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Najlepiej to takie listwy wymienić,ja miałem kiedyś Clio 2 i wyskakiwała mi listwa nad szybą. Walczyłem z tym do końca a i efekt był słaby. Moim zdaniem jak przykleisz to taśmą lub klejem to i tak zimą będzie się kurczyło i odejdzie razem z klejem lub taśmą. P.S. U mnie lekko oddchodzą ale staram się tego nie widzieć,póki co są inne usterki które spędzają mi sen z oczu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr. recordman Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Jestem detalistą(lub jak tam zwał)wkurza mnie jak coś skrzypi ,szumi itp,jak miałem audi też tak było . myślałem że minie ,ale nie,przez tocierpi mój portfel.taka natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 mr. recordman u mnie w firmie takich nazywaja "muzykantami" dopuki autko na gwarancji to slysza wszystko ale jak juz po gwarancji a przekladnia walila tak ze nawet gluchy by slyszal, jak mechanik poinformowal klienta ze jest do wymiany to gosc stwierdzil ze on nic nie slyszy:D mam nadizeje ze sie nie obrazisz za ten tekst, mnie osobisice tez wkurza jak cos mi w aucie skrzypi, trzeszczy itp.itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam w Sceniu 98 pod listwą jest rant na ktory, nakłada się platikowe klipsy(6sz na listwę które ,podczas zdejmownia listwy pękają) Dopiero po rozmieszczeniu klipsów wciska się listwę ozdobną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi