Viniu Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Koleżanki i Koledzy. W moim Scenicu wystąpił kolejny problem. Sprawa wygląda następująco: dojechałem do czerwonego światła, było lekko pod górkę więc tradycyjnie zaciągnąłem ręczny. Światło zielone, próbuję ruszyć i.... lipa, auto nie chciało ruszyć bo nie "puścił" ręczny. Więc nastąpiła szybka akcja, bieg do bagażnika i "ręczne" spuszczenie hamulca wajchą pod podłogą. Podjechałem do mechanika, podpięliśmy auto pod CLIPa i wyskoczyło: "C1162 Motor hamulca postojowego. Napięcie zasilania za duże" . Mechanik stwierdził, że poszedł mi silnik hamulca ręcznego i że jest to część nienaprawialna a więc trzeba szukać nowy silnik. I teraz pytanie: czy da się to to naprawić, czy lepiej kupić nowy (używany). Drugi problem, który pokazał CLIP to błąd C1044 Czujnik obrotów tylny lewy. Zakłócenia działania. Co za czort ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Zespół hamulca można rozebrać silniczek wymienić, trudno jednak same silniczki zakupić. Naprawiają takie zabawki po ich dostarczeniu do warsztatu. Jest gdzieś na forum podobny temat z namiarami na fachowca. Wyciągasz wysyłasz i przychodzi gotowe. Tu masz te namiary firmy z KACZORÓW pod PIŁĄ: http://megane.com.pl/topic/35093-hamulec-elektryczny/page__view__findpost__p__271038 http://www.el-cars.pl/index.html Czujnik obrotów tylny lewy, to zapewne chodzi o czujnik przy lewym tylnym kole ten od ABS-u ESP- jeśli posiadasz. Sprawdzić połączenie, oraz jego mocowanie. Czasami konieczna wymiana na nowy. Edytowane 24 Października 2012 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viniu Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Wielkie dzięki kolego! Jestem Twoim dłużnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Tu masz te namiary firmy z KACZORÓW pod PIŁĄ: Informacyjnie nazwy miejscowości Kaczory nie odmienia się poprawnie powinno być z Kaczor a dokładnie z Morzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viniu Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Spieszę donieść, że z oferty firmy nie skorzystałem. Udało mi się dostać w swojej miejscowości kompletny zestaw od Scenica po lifcie i póki co wszystko hula. Zmianie uległo jedynie umiejscowienie "cyngla" czyli zawleczki do ręcznego zwalniania hamulca. Koszt 400zł z robozizną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi