waldec Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam dzisiaj 2 raz . Tak z ciekawości pytam ile was kosztowała wymiana rozrządu(cały) bez pompy podam wam cenę z robocizną co prawda wymieniałem w maju ale to bez różnicy 320 PLN ,bez moich części do leona chciał 450 zł (ten droższy). Pytam się go o co biega to gość mi mówi że on i tak na tym zarobi, części nowe bo mi pokazywał przed montażem Powiedział że on wie jakie są ceny i też się dziwi jak ludzi naciągają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 w dci bez pompy 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 W tej cenie to mógł Ci wymienić pasek i ewentualnie napinacz. Komplet części do rorządu jest zdecydowanie droższy. Czasami pseudofachowcy tak robią, że wymienią tylko pasek i napinacz a później są problemy (zatarta inna rolka, zerwany pasek itp. itd). Ja jak w zeszłym roku wymieniałem kompletny rozrząd w dti to za same części (napinacz automat, rolki 2 szt, pasek rozrządu, pasek akcesoriów, koło pasowe, pompa wody) zapłaciłem ok 800zł. Taki zestaw można nazwać kompletnym rozrządem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 kolega, nie pseudofachowiec :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam Wiedziałem że znajdą się niedowiarki ale to prawda ,wymiana rozrządu czyli pasek ROLKI napinacza i coś jeszcze ale pamięc juź nie ta ha ha.Było tych części.Na koniec powiem że to mój kumpel od ok 25 lat ,jak wyjeżdżał za granice to inni mechanicy mieli żniwa a jak wracał to dostać się do nigo to cud. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 To po co ten post? Chciałeś się pochwalić jak tanio wymieniłeś rozrząd i wykazać, że reszta to ciemniaki i przepłacają? Fajnie, że jest gościu, który robi dobrze i tanio. Podaj na niego namiary w odpowiednim dziale żeby i inni mogli skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldec Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Kolego robpap czy jakoś tam ,tak chciałem się pochwalić i co ulżyło tobie.Jeżeli myślenie i wnioskowanie sprawia ból to mi żal takich jak ty.Po prostu pokazałem że można w Polsce nie ściągać haraczy bo pojechałeś do jego królewskiej mości mechanika i masz mu zapłacić tyle ile żąda bo inni są drożsi ha ha.A poza tym ja sam mu mówię już jakiś rok że ma podnieść ceny a i tak będą do niego jeździć.Oczywiście jak nie daje sam rady zawsze mówi jedź tam i tam bo ja nic nie wymyślę.Może to kolegę zrazić ale on nie ma kompa po prostu jest z tego typu mechaników którzy się uczyli bo chcieli a nie musieli.Powiem tak np.ominięcie immo bo padło ,zapłaciłem elektronikowi 150 zł, jemu chociaż jechał z moim kompem ok 80 km w 2 str. wziął 20 zł.Na komputerze na puckiej w Bydgoszczy gościu jak mi sprawdzał to sam mówił że immobilajzer jest dobrze że kąty wtrysków dobre ,a jak mu powiedziałem o ominięciu immo to go zatkało i podsunął rachunek.A tera jeżeli się obraziłeś to przepraszam ale tak już mam jak ty mi tak ja tobie.Ale nie jestem Pis-owcem. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy Dodano: 08 lis 2012 - 19:04 Zapomniałem dodać że jak się zgodzi to podam jego namiary gdyż szanuję jego prywatność .Mogę powiedzieć że woj Kuj_Pom .powiat Nakielski .Podaję adres : Rafał Stachowiak, Kcynia ul. Szubińska 10a nr.tel. nie chce aby podawać bo ma tylko prywatny. Edytowane 9 Listopada 2012 przez waldec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi