kacper69 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Znalazłem chyba fajne miejsce dla nawigacji w M3, co widać na załączonej fotce. Czy wacie lepsze miejsca na nawigację w aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Hmm jeśli o mnie chodzi, to jakoś niezbyt trafione, wg mnie nic nie powinno zasłaniać deski rozdzilczej. Napewno są bardziej odpowiednie miejsca do tego. Ja osobiscie w megi 1 mam nawigajce po lewej stronie na dole szyby i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 A co tam masz w tym miejscu na desce rozdzielczej? chwilowe spalanie, ile pozostało do przeglądu? To pierdoły, a dla mnie nawigacja jest w tym miejscu bardzo czytelna i łatwo dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) XXX Edytowane 25 Maja 2021 przez sebek0720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 No tak, tylko jak trzeba bedzie cos w tym kompie zobaczyć, to trzeba sciągać itp. Jak Ci tam pasuje to miej. Ja bym tam nie dał, mam na szybie i gitara ;) zreszta ta navi jest w telefonie, załóż w to miejsce zwykłą sklepową navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Tylko szyba. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 U mnie w sceniolu starszym MANTA: W Scenic-u szyba jest długa i moja manta wisi zaraz pod lusterkiem wstecznym, to najlepsze dla niej miejsce. Jest w zasięgu reki i słońce ma w "głębokim poważaniu", nie świeci jej na ekran. A jeśli kogoś to śmieszy to jego broszka. Mnie tak jest najwygodniej i najbardziej czytelnie. Polecam innym spróbować takiego zawieszenia. :-P Fota wykonana w czasie wakacji 2008. Nowa nawigacja, w nowszym Sceniolu drugim, nadal pokutuje pod lusterkiem wstecznym. To jednak moim zdaniem najlepsze dla niej miejsce. Nawet solardach jej nie przeszkadza i nie ma z tego tytułu świecenia na ekran. A podgląd trasy jest zawsze równocześnie z looknięciem w lusterko wsteczne, co podświadomie robię bardzo często. Do tego jeszcze kabelek zasilajacy poprowadzony na stałe, po przedłużeniu przez słupek za podsufitkę, dopełnia komfortu użytkowania. Wystaje go tylko 20 cm i bez nawi jest o podstawę lusterka podczepiony, lub ładuje aku. w przenośnym głośnomówiącym BT, zawieszonym na przysłonie przeciwsłonecznej kierowcy. Ładowarka siedzi w dodatkowo zabudowanym gnieździe w schowku przed pasażerem. Nic nie dynda i nie przeszkadza w obserwacji drogi przed autem, nie poszerza także długich i pochyłych słupków przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Sam też wykorzystuję to samo miejsce pod lusterkiem, ale w nocy ma to jedną wadę. Nawigacja oświetla czujnik w lusterku i lusterko nie ściemnia się wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 U siebie nie obserwuję takich objawów. Prawdopodobnie jest to uzależnione od uchwytu nawigacji (jego długości) i miejsca przyklejenia do szyby. Odstęp pomiędzy ekranem nawi, a obudową lusterka mam tylko taki, że mogę nawi zdjąć z wieszaka (lekko przerobiony i zdejmuję nawi z tzw. pleckami). Poza tym za lusterko wchodzi tylko czarna, martwa część ekranu- ramka. Niestety nie mam fotki jak to z boku wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 szyba, nad daszkiem od radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja podobnie, to chyba najlepsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 szyba, środek auta, pozycja jak najbliżej dechy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Lewy dolny narożnik szyby - scenic IphII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver.dragon Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Standardowo na szybie :D Praktycznie nad wyświetlaczem fabrycznym od radia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Również najbardziej pasuje mi nawigacja nad daszkiem od radia. Niestety często odpada, jak myślicie czy to wina przyssawki czy może odkleja ją ciepłe powietrze z nawiewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi