patrulo Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Mam pytanie jak ściągnąć przewód zaznaczony na zielono?? ja już wiem ja sciągnąc ten zielony przewód dowiedziałem sie od kolegi z innego forum macie foto:http://img442.imageshack.us/img442/9836/zdjcie0253u.jpg http://img687.imageshack.us/img687/433/zdjcie0252ly.jpg Wystarczy między ten zielony pierscień a tą czarną wtyczką wsadzić jakiś płaski śrubokręt normlanie rozchylić obie te części w 2 lub 3 miejscach i ciagnąć przy tym samą czarną koncówkę. Zielony element zostaje na swoim miejscu Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omarcino Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 a jak nie ma prądu na pompie to gdzie można szukać przyczyny? są gdzieś jakieś styki? bezpieczniki od pompy albo słaby podejrzany punkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 U mnie a aucie jest skrzynka z bezpiecznikami po lewej stronie od akumulatora takie duże te bezpieczniki u mnie jest 30 duża z tego co pamietam i ten bezpiecznik jest właśnie odpowiedzialny za pompke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A co z paliwem ? nie będzie lecieć z tych przewodów ? Muszę wymienić tą czarną nakrętkę bo mam pękniętą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczek Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, Muszę wymienić pompę paliwa i chciałem zlokalizować miejsce gdzie się znajduje. Zdemontowałem wszystkie tylne kanapy i znalazłem tylko schowki. Podnosiłem wykładzinę w nich i nic. Bardzo proszę o pomoc w jej zlokalizowaniu. Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczek Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dziękuję pasek. Czy to oznacza, że muszę demontować bak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Poszukaj pod tylnym prawym siedzeniem http://megane.com.pl/topic/21946-pompa-paliwa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczek Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 pasek, wielki dzięki. Dodano: 18 lip 2012 - 15:28 A czy zespół pompy paliwa (pompa+pływak itd) jest taki sam w silniku 2.0 8V jak w 2.0 16V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Na tej aukcji jest jedna do obu rodzajów http://moto.allegro.pl/pompa-paliwa-renault-scenic-megane-1-6-2-0-org-wrc-i2473372781.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczek Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Zakupiona:) Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala244 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam wszystkich w mojej reni padła pompa paliwa kupuje używana. . . . Sprawdzalem ja na wszystkie możliwe sposoby podłączyłem pod akumulator i nie Odzywa się więc jest spalona tylko teraz mam pytanie czy jak kupię pompe do tego modelu silnika itd czy będzie chodzić czy sa jeszcze jakieś wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wymagania są takie aby miała taki sam numer jak ta którą obecnie posiadasz. ;) A nie lepiej dołożyć trochę i mieć pewną :D Używana nie wiadomo ile czasu już pracowała i w jakim jest stanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala244 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Wymieniam pompę paliwa kupiłem używana działa tylko teraz kwestia wymiany . . . Wydaje mi się że wystarczy włożyć pompę, wlac benzynę podłączyć i powinna działać tylko oby napewno tak to ma wyglądać w praktyce proszę o jakieś porady pozdrawiam Regulamin pkt. 5.7 Szanuj czytających :) Tak ciężko zbudować normalne zdania :) -Prezes Dodano: 14 lut 2013 - 09:50 Przepraszam :P kupiłem używana pompę paliwa. . . Teraz tylko ją zamontuje i można jeździć.chyba że to nie takie proste jak mi się wydaje.bo nie wiem czy wystarczy wlac paliwo do zbiornika czy są jeszcze jakieś schody po drodze boję się żeby znów nie spalić pompy Dodano: 15 lut 2013 - 13:03 Wymieniłem pompę paliwa tylko boję się że wlanie benzyny do zbiornika to nie wszystko żeby nie było tak że znów zatre pompę bo pójdzie na sucho Proszę o radę Edytowane 13 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Mam problem z pompą, mechanicznie jest wszystko ok ale jak zatankuje do pełna to cieknie od strony pokrywy pływaka. Wiecie może jak powinna być prawidłowo umieszczona uszczelka. Mam jedną o przekroju okrągłym. Dodam tylko że mam MIII 1.5dCi o ile to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi