ortustella Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam, mam takie pytanie: mianowicie po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka od świeć żarowych, ale auto odpala normalnie na zimnym jak i na ciepłym silniku. Jaka może być tego przyczyna? Przepalony bezpiecznik? Dodam tylko, że jeszcze nic nie sprawdzałem w aucie, wole się najpierw popytać tutaj na forum, może ktoś miał podobny problem. Jeśli chodzi o model auta to jest to Renault Megane Coupe 1.9 DCI 2001r. Czekam na jakiekolwiek rady, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 albo padł moduł albo świece, ale wątpię że wszystkie, świece można sprawdzić nawet samemu i to wykluczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 przekaźnik w skrzynce obok akumulatora, drugi czarny od góry... sprawdź, czy nie odmówił posługi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortustella Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Dziś natomiast zauważyłem, że gdy mam zaciągnięty hamulec ręczny, gdy auto jest uruchomione lub tylko przekręcony kluczyk (na wyłączonym silniku) nie pokazuje mi się kontrolka od hamulca ręcznego. Co to może być? Natomiast gdy przekręcam kluczyk przed zapaleniem auta, wszystkie kontrolki (te które powinny) zapalają się i gaszą po uruchomieniu silnika? Macie jakieś pomysły...? Edytowane 26 Listopada 2012 przez ortustella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 sprawdź czujnik przy ręcznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortustella Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Możesz podpowiedzieć jak to zrobić? Będę wdzięczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 U mnie pomogło poruszanie kablami przy skrzynce bezpieczników w komorze silnika. Piszę o scenicu I z silnikiem 1,9 dti. Kontrolka świec żarowych po tym zabiegu zaczęła świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortustella Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Spróbuję to zrobić, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi