appaloosa Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 CZĘŚCI : 1 KOŃCÓWKA DRĄŻKA KIEROWNICZEGO JTE1060 - 79,07 ZŁ 2 KOŃCÓWKA DRĄŻKA KIEROWNICZEGO JTE1061 - 79,04 ZŁ 3 SWORZEŃ WAHACZA JBJ721 x 2 SZT - 114,84 zł 4 FILTR POWIETRZA AP 185/3 - 50,71ZŁ 5 FILTR PALIWA PM 816/1 - 17,50ZŁ 6 FILTR KABINOWY K1167 - 68,20ZŁ 7 PODUSZKI SANEK 82 00 475 468Z x 2SZT - 86,58zł USŁUGA WYMIANA KOŃCÓWEK 90ZŁ WYMIANA SWORZNI 160ZŁ WYMIANA FILTRA POWIETRZA 12ZŁ WYMIANA FILTRA PALIWA 35ZŁ WYMIANA FILTRA KABINOWEGO 15zł WYMIANA OLEJU + FILTR OLEJU 30ZŁ WYMIANA PODUSZEK 200ZŁ USTAWIENIE ZBIEŻNOŚCI OD 90ZŁ DO 150ZŁ Wszystko do Grand Scenica 1.9 dci 2006 Części sam poszukałem i są w podobnych cenach - ale czy robocizna nie za drogo? Regulamin pkt. 5.10 - Caps Lock P_r_z_e_m_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) większość spokojnie zrobiłbyś sam... co do cen : zbieżność to przesada ,tak samo jak końcówki i sworznie ,reszta wydaje się być ok . Edytowane 29 Listopada 2012 przez andrzej27r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nie mam warunków do samodzielnej naprawy. Chętnie bym się sam tym zajął ;) Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 co do części to znalazłbym tańsze, ale to twój wybór. Co do robocizny to wymiana końcówek, sworzni, poduszek i zrobienie zbieżności to bardzo duża przesada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 To może napisalibyście ile płacicie za tego typu wymiany ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Największa przesada to branie w ogóle pieniędzy za wymianę filtra kabinowego: 15pln. W komorze silnika jest zaślepka przymocowana dwoma motylkami. Otwierasz, wymieniasz filtr, zamykasz. Najwięcej czasu zajmuje umycie później dłoni, jak masz kurz w komorze silnika. Tuleje sanek kupowałem niedawno po 25zł sztuka oryginały (z fakturą VAT) Sworznie wahacza - nie wiem. Ja postanowiłem wymienić całe wahacze i kupiłem DELPHI po 237 brutto sztuka. Czy u Ciebe ta cena za sworzeń to jest za jedną czy dwie sztuki. Pisze co prawda 2szt. - ale nie pisze wprost czy to za sztukę Zdejmując do wymiany sanki silnika (trawersę) ma się wszystko na wierzchu. Inaczej chyba należy skalkulować samą wymianę sworzni wahaczy, a inaczej jak się to robi przy okazji - czyli jak ma się zdemontowane sanki i wszystko poza autem - razem za tuleje sanek i sworzni chcą 360pln Ja to robiłem sam i szczerze za 360 komuś robić średnio by mi się chciało. Przyjmując, że to kwota brutto, będzie faktura na to robociznę - to jak odejmiemy podatki itp - to słabo wychodzi. Ja jeszcze przy tej robocie - jak sanki są na wierzchu - zalecałbym wymianę gum drążka stabilizującego - kupowałem 2x8pln = 16pln No i dziwię się, że nie ma tam łaczników stabilizatora - one padają na potęgę. Koszt od 30-160pln za sztukę. W moim temacie masz też trochę cen co i gdzie i za ile kupowałem - ale to tylko dotyczy regeneracji sanek http://megane.com.pl/topic/40511-regeneracja-sanektrawersy-silnika-demontaz/page__p__308227__fromsearch__1#entry308227 Edytowane 30 Listopada 2012 przez Optima 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Dzięki - temat widziałem - trafiłem na niego z googli przy wyszukiwaniu problemu. Co do wymiany łącznik stabilizatora lewy będzie wymieniany (ale dopiiero po moim telefonie z pytaniem o ich stan) - gumy drążka stabilizującego podobno są ok. Myślisz, żeby mimo wszystko wymieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja bym wymienił, bo: - koszt groszowy dosłownie te kilkanaście złotych - przy zdemontowanych sankach - wymiana to dosłownie kilka minut. Wygodnie i szybko. Bez demontażu sanek, wymiana w mojej ocenie "na samochodzie" (szczególnie tego przy przekładni) prawie niemożliwa, a na pewne wiele wyrazów na "K" i "Ch" by było przy niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy241 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam.Co do kosztów robocizny,to moim zdaniem 100,00zł idzie utargować.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja Ci to zrobię za 470zł ;) i jeszcze na koniec odkurzę autko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
appaloosa Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam.Co do kosztów robocizny,to moim zdaniem 100,00zł idzie utargować.Pozdrawiam. Autko zrobione - utargowałem 100 zł robocizny, do tego jeszcze na moją prośbę wymienili mi olej w skrzyni biegów, więc z ceną nie było tak tragicznie. Pozdrawiam Dodano: 06 gru 2012 - 18:39 [...] Ponieważ widzę że znasz się na mechanice mógłbyś mi pomóc w tym temacie? http://megane.com.pl/topic/43748-chrobotanie-sprzegla-prosba-o-pomoc/page__pid__327808#entry327808 Coś chrobocze mi w skrzyni biegów - nigdy tak nie było i wszystko działało jak należy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi