LuzakNT Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam ! . Zakupiłem ostatnio końcówkę wydechu do mojego megane , jednak po jej założeniu nie wygląda to zbyt dobrze , gdyż rura wydechowa jest fabrycznie wykrzywiona w lewo po skosie . Moje pytanie brzmi : co można zrobić , aby końcówka wychodziła na wprost a nie po skosie ? Czy istnieje jakieś inne rozwiązanie niż wygięcie rury jakimś sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Kupujesz odpowiednią końcówkę i zakładasz. Tu przykładowo do meganki II http://moto.allegro.pl/ulter-koncowka-tlumika-ozdobna-renault-megane-2-i2785827381.html Na forum niedawno był sceniol I ph II z podobnym rozwiązaniem więc do tego modelu też są (były) dostępne. http://megane.com.pl/topic/8994-kbarann-scenic-1998-19-dti-najladniejszy-scenic/ 7 fotka od góry.. Edytowane 30 Listopada 2012 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzakNT Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo za próbę pomocy ;) Niestety zaproponowane rozwiązanie nie jest możliwe , gdyż zakończenie rury zostało ucięte i wychodzi ona na wprost po skosie w lewą stronę , a nie jak fabrycznie na dół. Może z biegiem czasu uda mi się wpaść na jakieś rozwiązanie .Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Skoro już to masz przerobione, to za drobne pieniążki wytniesz to co masz i pospawasz ponownie jak potrzebujesz. Tłumikarz więcej jak 30 zł nie powinien skasować, a zapewne masz znajomego posiadającego migomat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuzakNT Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 To chyba jedyne wyjście . Wielkie dzięki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 w civicu obciąłem starą końcówkę i na wymiar dobrałem polerowaną kwasówkę wspawaną na wprost całkiem smacznie to wyglądało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi