tomaszek0017 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam przeglądałem tematy i nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie posiadam Megane I 1.4 CL 96r. Przedwczoraj ładowałem akumulator, wczoraj w południe odpalił normalnie ale gdy wsiadałem o 22 na mrozie do auta nie chciał zapalić. Pożyczyłem prądu na kable i odpaliła na dotyk. Co może być przyczyną. Nie dawno wymieniałem radio ale nie się nie dało tam chyba zepsuć.. Jakie powinny być napięcia na akumulatorze? Czy takie pomiary dają odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Co może być przyczyną Uszkodzony akumulator, coś "bierze" prąd na postoju. Nie dawno wymieniałem radio Niedawno pisze się razem To moze być przyczyna. Jakie powinny być napięcia na akumulatorze? To zależy od stanu akumulatora, - poniżej 10,5 V - akumulator rozładowany - 12,5 - 13,5 V - akumulator naładowany - na pracującym silniku nie powinno być większe niż 14,6 V Ale napięcie to nie wszystko, ważny jest prąd rozruchu i ten można sprawdzić specjalnym miernikiem. Czy takie pomiary dają odpowiedź? I tak i nieResztę doczytaj Witam przeglądałem tematy i nie znalazłem odpowiedz To nie jest prawdą, jest bardzo dużo podobnych tematów, a teraz będzie ich co raz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posiada Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam przeglądałem tematy i nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie posiadam Megane I 1.4 CL 96r. Przedwczoraj ładowałem akumulator, wczoraj w południe odpalił normalnie ale gdy wsiadałem o 22 na mrozie do auta nie chciał zapalić. Pożyczyłem prądu na kable i odpaliła na dotyk. Co może być przyczyną. Nie dawno wymieniałem radio ale nie się nie dało tam chyba zepsuć.. Jakie powinny być napięcia na akumulatorze? Czy takie pomiary dają odpowiedź? To, że podładowałeś raz akumulator i auto zapaliło nie znaczy, że na mrozie znów się nie rozładuje. Ile lat ma akumulator, którego używasz ? Sprawdź pobór prądu na postoju (miernik między + akumulatora i klemę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Lepiej miernik cęgowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek0017 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Radio to nie jest po naładowaniu całkowicie odpiąłem radio i po postoju znowu nie zapalił Dostane na próbę nowy akumulator to będę wiedział... Może to alternator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A ile ma lat ten twój akumulator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek0017 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nie wiem ile ma był odkąd kupiłem auto kilka miesięcy go mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Czyli szykuj kasę na nowy akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi