Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Linka od sterowania temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zaczęło się robić zimno więc i ogrzewanie poszło w ruch, włączam max a tu ledwo letnie, no niech będzie że średnio ciepłe ;D postanowiłem sprawdzić nagrzewnice, pomimo tego że oba węże były gorące i tak postanowiłem ją przepłukać. Efekt praktycznie zerowy. Rozebrałem więc panel sterowania nawiewem i po wyciągnięciu sworznia linki od sterowania temperaturą i wciśnięciu ją do końca "ręcznie" z nawiewu zaczęło lecieć gorące powietrze :mrgreen: po zamontowaniu z powrotem stwierdziłem że jest ona za krótka i nie dopycha do końca tej dźwigni od strony pasażera która steruje temperaturą. Po dopchnięciu tej dźwigni ręką (po wyjęciu z niej linki) leci gorące powietrze z kratek. Moje pytanie to co z tym mogę zrobić? Wątpię by metalowa linka się skurczyła i była za krótka by dopchnąć dźwignię do końca więc wstrzymuje się z wymianą problem pewnie jest inny. Borykał się ktoś z was z czymś takim? Jak temu zaradzić?? Pomóżcie bo dziewczyna nie chce się w samochodzie rozbierać bo jej zimno i wiecie co za tym idzie... no brak ten tego w samochodzie :D plsss

całą linkę razem z tą obudową?

Tak, całą z pancerzem.

Pojedź na jakiś szrot, może mają.

Jak kręcisz pokrętłem od temperatury nawiewy, w skrajnych położeniach powinno być słychać takie klapnięcie, zamknięcie i otwarcie klapki mieszalnika powietrza.

Tam są 2 linki w dwóch kolorach pancerzy (czerwony i niebieski). Takie masz ?

Druga sprawa... Być może ktoś rozbierał panel i źle poskładał tryby. Sprawdź, czy koło zębate gałki przesuwa się po całej długości trybu z cięgnem od linki, podczas kręcenia gałką.