lukbec Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witam, jestem posiadaczem Meganki od września, i jest to pierwszy samochód. W związku z dłuższą podróżą jaka mnie czeka, chciałbym się poradzić forumowiczów, ponieważ obecnie zauważyłem, że gwałtownie hamując - czuje szarpanie silnika. Czy to coś poważnego, co sprawdzić i jak to ugryźć ?! Jeśli podałem zbyt mało informacji, proszę o naprowadzenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) gwałtownie hamując - czuje szarpanie silnika Hmmm...czyli bieg wbity np.4 a Ty hamujesz do 10km/h? Tak można zrozumieć to co napisałeś,no a wtedy nie ma silnika który by nie zaszarpał :D . Po drugie,szarpie jakby brak było zapłonu czy po prostu szarpie silnikiem aż buda drży,objaw zerwanej poduszki silnika. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukbec Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie ma znaczenia z którego biegu, bo nawet z 2-ki wcisnę pedał by natychmiastowo wyhamować do 0km/h, czuje szarpanie silnikiem jakby chciał wylecieć. Gdy hamuje delikatnie, nie dzieje się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Poducha silnika, ale w tym wypadku powinieneś też odczuwać drgania przy ruszaniu. Spróbuj ruszyć z 2-ki, jak będzie próbował,,wyskoczyć''to masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Jeżeli faktycznie tłucze Ci silnik to masz urwane poduszki silnika ale w takim przypadku tłucze równiez podczas jazdy jak dodasz gazu oraz jak odpuścisz pojedyńcze łup. Krzywe tarcze moga powodowac szarpanie. Ale najlepiej szarpie podczas hamowania ABS. Wrazenie jakby cos sie roz..padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi