Rozio Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Pytanie jak w temacie. Potrzebuję wiedziec na czym podwieszony jest wydech i mniej więcej w których częściach samochodu. Powód: Urwałem chyba coś co mocuje rurę do spodu samochodu i rura "bije" mi o podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 witaj tłumik zawieszony jest na trzech gumach . umiejscowione są one następująco: dwie trzymają tłumik a trzecia uchwyt za tłumikiem koszt tych gum to 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 dzięki za odp. Jutro podjadę na kanał i zobaczę dokładnie co mi tam stuka. Zastanawia mnie tylko to że nie widać z tyłu samochodu zeby mi jakoś rura wydechowa wisiała...a jednak bije o podwozie mniej/więcej w okolicy tylnej kanapy(dokładnie czuć to pod nogami gdy się jedzie z tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wystarczy, że puści lekką na mocowaniu (obejma mocująca) końcowego ze środkowy i już będzie stukało o podwozie - o osłonę. Może wypiął się końcowy z mocowania - powinien trzymać w 3 miejscach - dwa z tyłu jedno z przodu tego tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam Jeżeli mogę coś poradzić to trzeba po zmianie tych trzech gumowych uchwytów można lekko wyprofilować początkowy odcinek tłumika tylnego- podłóż belkę drewnianą i lekko pociągnij w dół za koniec tłumika tylnego, jeżeli oczywiście będzie dalej pukało. Wyprofiluj również lekko w stronę lewą - lepiej jak może pukać lekko w okładzinę zderzaka- nic nie słychac niż w ramę metalową słychać jak cholera :) I mam dla ciebie jeszcze jedną smutną nowinę ten cały wydech jest słabiutki :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 w sumie to nie musiałem wymieniac tych gumowych uchwytów bo były w porzadku. Zrobiłem tak jak napisałeś...lekko "wyprofilowałem" tylną cześć wydechu za pomocą deski ;-) Nie wiem co to dało ale teraz wogóle nie stuka o podwozie. Co do stanu mojego wydechu to z tego co widziałem to nie jest jeszcze aż tak tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 koledzy u mnie jest jeszcze jedno mocowanie wydechu a mianowicie w tym odcinku przed katalizatorem jest metalowe mocowanie które z drugiej strony przykręcone jest do łapy trzeciej centralnej poduszki (takeij okrągłej) silnika. Jest wkrecone normalnie śrubą a gwint jest właśnie w tej łapie poduszki. To mocowanie jest ważne przynajemniej w przypadku mojego 1,6 8V ponieważ odciąża cały kolektor wydechowy (kiedyś mi pękł przez brak tego mocowania). Wydech jest tak jakby na sztywno z silnikiem przytwierdzony aż do katalizatora, dopiero złaczka elastyczna i gumy włąsnie o których piszecie dalej trzymają wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artbieszczadnik Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witaj soczek! A masz może foto tego uchwytu albo nazwę po której znajdę ja w necie. Pozdrawiam Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi