Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

cetralny zamek

rafo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy może ktoś doradzić lub miał taki problem, mam scenica benzyne 1,6 16 V 2005r.Mianowicie chodzi mi o centralny zamek, tj.w momencie wyłączenia silnika zamek centralny zaczyna się otwierać i zamykać sam bez mojej ingerencji, czasami potrafi 2,3 razy zamnknąć się i otworzyć, a czasami więcej. Zdarza się też tak że wogóle się to nie dzieje. Z karty auto zamykam i otwieram bez problemu i w czasie jazdy też nic się nie dzieje, tylko w momencie zgaszenia silnika. Proszę o doradzenie i z góry dziękuje!

w momencie wyłączenia silnika zamek centralny zaczyna się otwierać i zamykać sam bez mojej ingerencji,

Niestety nic nie piszesz czy posiadasz system HF. Jeśli tak i karta nie jest w slocie po zgaszeniu silnika to przyczyną takiego stanu może być któryś z mikrowłaczników w klamkach zewnętrznych. Przycisk jest mostkowany, tak jakbyś naciskał stale na ten przycisk, a anteny wyczuwają kartę w środku auta i nie pozwalają zamkom pozostać w pozycji zamkniętej.

By ograniczyć koszty należy zlokalizować który to przycisk szwankuje i wymienić mikrowłącznik.

Opis jak tego dokonać jest w tematach na forum jak i w poradniku w downloadzie.

• 2 tygodnie później...

Witam i dzękuje za doradzenie mój scenic to wersja EXCEPTION i ma funkce HF, karta jest w środku, a czasami nie i też zamki tak się zachowują i też zauważyłem że czasami z prawej strony drzwi czujniki w nich nie dzałaja jak włożę rękę!!!!

Dodano: 14 sty 2013 - 20:19

witam ponownie jeszcze raz dzieki za rade ,a szczególnie dla ,, gojgien" usterka ta to mikrowłącznk w klamce.POZDRAWIAM!!!