tomek1405 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Chce kupic megane classic z motorem 2,0 benzyna i prosilbym was o opinie na co zwrocic uwage przy zakupie i co bedzie wymagac szczegolnej uwagi po dokonaniu zakupu. ~ Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pujas Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witaj Kolego. Wybrałeś w/g mnie najlepsza jednostke w tym autku, jak kupowałem swoja Coupe-tke to własnie z silnikem DAOG F3R długo szukałem az wkoncu popadłem od kobiety z przebiegiem 115 000 jestem bardzo zadowolony z wyboru aczkolwiek jest to Francuzka i ma swoje czasami fochy. Uwage zwracaj na skrzynie a szczególnie ojej i jak wszystkim juz wiadomo tylna belka wymaga szczególnej uwagi a dalej wszystko wyjdzie w trakcie . Witamy wśród nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Najważniejsza rdza żeby było jej jak najmniej. Elektryka to nie problem z nami naprawisz wszystko. Sprawdź czy silnik nie pali oleju prosta sprawa wsadź palec w rurę wydechową oleisty osad oznacza zmęczony silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1405 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Elektryki sie nie boje byleby nie zmieniac wiazki deski:) Bo slyszalem takowe opinie ze ta lubi sie psuc w megance. Co do sprawdzania czy bierze olej i czy nie lano wody do silnika to wiem bo obecnie posiadam R19 takze jestem w temacie francuzow za pan brat. Jak dotad nie widzialem sensownej meganki z 2,0 silnikiem i pewnie bede musial sie na wiosne wybrac do niemcowni. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 DAOG F3R Mylisz pojęciaDAOG - model F3R - typ silnika + 3 następne cyfry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arctic Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Jestem posidaczem takiej meganki. Ogólnie jestem z niej zadowolony. U mechanika od 2 lat była tylko dwa razy. Wymiana rozrządu i wymiana łożyska w bębnie. Auto dynamiczne i wygodne. Co do minusów to słabe wyciszenie, spalnie (nie mam ciężkiej nogi) Zawieszenie wg mnie za twarde. Edytowane 1 Lutego 2013 przez arctic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixr Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 miałem to auto prawie 3 lata. przejechałem nim około 60 tys km. 2x remont rozrusznika przy 150 tys km. zaczęły szumieć łożyska skrzyni (wcześniej był wyciek z uszczelniaczy) to mogło wpłynąć na szybsze zużycie. przy 160 kkm silnik krokowy - pływały obroty wolne końcówki wahaczy i drążków, amortyzatory. korozja na tylnych rantach błotników jak tez przy przednich. Motor świetny, zawsze jeździł u mnie na 5w40 ELF. Sprzedałem przy przebiegu 196kkm, żadnych dolewek między wymianami. Wymiany co 10-12 tys, zależnie od sezonu. spalanie od 6 litrów . Po trasach przy 140-150 km/h około 10. Prowadzi się rewelacyjnie jeśli nie ma luzów. Tylnej belki nikt nigdy nie regenerował. Sprawdź silniczek klapy obiegu, wew /zew. u mnie uwalił sie tryb plastikowy i miałem ciągle zamknięty -tak sprzedałem informując o tym kupującego . dodam: spaliła się też pompa elektr paliwa - zmień filtra paliwa, mój był zabity całkiem błotem i stad zbyt trudne popowanie i jej uszkodzenie. Wymieniałem tez elektr. wentylator. wymieniałem końcowy tłumik (fabryczny jeszcze był) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi