kacper69 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 fredi Możesz też wskazać kogoś kto mieszka poza granicą, najlepiej poza EU. Nie dostanie punktów, a mandat będzie mniejszy. gojgien Troszkę żartowałem z tym wskazaniem posła, ale pomysł bardzo zacny jest. Dane , których nie znasz można pewno pominąć , jak pożyczasz auto komuś , to nie spisujesz od niego danych dokumentów, tego nawet ustawa nie wymaga :D Użyczenie auta było okazjonalne, a teraz nie masz już kontaktu z ta osoba i nie możesz uzyskać tych danych. W sadzie oskarżony może kłamać, w końcu to sąd musi udowodnić, że jest winny. Można jeszcze wskazać senatora, a może i sędziego , oni też chyba mają immunitety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Właśnie dostałem od nich 200 złi 6 punktow.Przekroczona predkość o 31 km /h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) A to się Rostowski cieszy .... http://moto.onet.pl/13919455,0,4,filmy.html?node=28#play Edytowane 18 Marca 2013 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Rostek będzie zadowolony na maxa, Wujaszek chyba przyjmie na klatę mandacik czyli 200 zł i punkty. (oświadczenie nr 1) Poczytałem na różnych forach i nie ma tam 100% wyjaśnienia. Nie mam pewności czy niewskazanie kierowcy(oświadczenie nr 3) ale przyjęcie mandatu zakończy się zapłaceniem tylko tych owych 250 złotych. Mandat za przekroczenie prędkości i mandat za niewskazanie kierowcy to dwa różne wykroczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Przez wideoradary i tajne wideowozy z ITD znacznie wzrasta czas podróży, sam to ostatnio obserwuję, że na trasach , które wcześniej pokonywałem szybciej, teraz zużywam więcej czasu. :) Inni kierowcy też przez to są bardziej zmęczeni , ciekawe jak to wpłynie na statystyki wypadków, szczególnie zaśnięcia w czasie jazdy? Tu jest też ciekawy artykuł w temacie http://moto.onet.pl/1676126,1,fotoradary-znikna-z-ulic-przyniosa-ogromne-straty,artykul.html?node=13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 muszę niestety odgrzać temat, orientujecie się czy gitd wysyła już zdjęcia z fotoradarów czy dalej same pisemka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Same pisemka. http://www.canard.gitd.gov.pl/cms/web/portal/wezwanie/procedura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 baaaaaaaaaardzo dziękuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Nie ma za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Procedury się zmieniły, informacje na stronie nie są aktualne. ITD wysyła zdjęcia od 02-11-2015. Zmusił ich do tego wyrok TK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 też tak czytałem, ile ludzi tyle opinii, raz piszą tak raz tak, przekonam się jak przyjdzie, nikt nie miał ostatnio takiej przyjemność sprawdzić na własnej skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi