11348 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Witam.Przypadkowo znalazłem taki okrągły element zamocowany na wężyku,z przodu silnika koło bagnetu do oleju.Do czego to służy i czy musi być do poprawnej pracy silnika.Na zdjęciach pokazane w kilku pozycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie wiem jak to fachowo nazwać ale w dieslach jest to na wolnym końcu węzyka elektrozaworu sterującego EGRem. To coś w rodzaju wentyla, zaworka, filterka, by mogła odbywać się wymiana powietrza, a nie było to takie proste jak przez wolny koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zawór podciśnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Mam nadzieję że brak tego nie ma wpływu na pracę silnika.Będę szukał tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 wątpie, że nie ma wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi