Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic II TURBOCHARGER ! 1.9dci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam pytanie do forumowiczów powiedzcie mi jeżeli teraz padła mi turbina w scenicu II 2003rok 1.9dci 120km, i chce zamówić nową z allegro to zamawiać turbine po nazwie tzn np TURBINA DO SCENICA II 1.9DCI czy muszę po numerach określonych na turbinie ??

ta turbina będzie wporządku do mojej fury http://allegro.pl/turbina-laguna-espace-scenic-1-9dci-120-km-i2951646558.html ??

Na 100% według typu silnika, cały numer, czasami jeśli to możliwe nawet po numerze fabrycznym silnika. Jeśli auto nie było Twoją własnością od nowości, nie masz pewności czy turbina już nie była wymieniana i czy jej numery są do tego silnika właściwe. Jeśli wiesz że nigdy nie była wymieniana, możesz szukać według numerów na turbinie. Szukanie tylko według pojemności silnika, marki, czy modelu auta jest wielkim ryzykiem, że kupisz nie to co trzeba.

Zazwyczaj w aukcjach podają jeszcze numery telefonów do siebie, To niestety trzeba w koszty naprawy wliczyć, a masz pewność, że nie kupujesz tylko podobnej turbiny. Inna sprawa, że nie warto kupować używki z demontażu, nawet regenerowana przez niby fachowców jest wielkim ryzykiem.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam otóż mam pytanie do forumowiczów powiedzcie mi jeżeli teraz padła mi turbina w scenicu II 2003rok 1.9dci 120km, i chce zamówić nową z allegro to zamawiać turbine po nazwie tzn np TURBINA DO SCENICA II 1.9DCI czy muszę po numerach określonych na turbinie ??

Jak masz silnik 1.9 dci 120PS (Laguna, Megane lub Scenic) to jest jedna i ta sama turbina. W slangu nazywa się ona Laguna 120-stka i każda firma zajmująca się sprzedaża lub regeneracją wie dokładnie o co chodzi. Tam jest Garrett GT1749 o numerze katalogowym 708639-..... tu akurat to co po kresce nie ma znaczenia.

Edytowane przez gojgien