daniel500 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Dostalem zadanie podpiecia karty dziekowej USB do kompa. Nie wiem czy komp (jego procek) pociagnie ta karte... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karta to SOUND BLASTER CREATIVE X-Fi SURROUND PRO 5.1 USB o wymaganiach : ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Procesor Intel Core™2 Duo 2.2 GHz, AMD Athlon 64x2 Dual Core lub równoważny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Natomiast komp to DELL OPTIPLEX GX270 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ http://support.dell.com/support/edocs/systems/opgx270/en/ug/specs.htm ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A w moim egzemplarzu : -procesor 2,4 GHz pentium 4, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ramu dokupie.Nie problem ale czy procek da rade ?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pomozcie... Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ja się nie znam za bardzo, ale podpowiem, że link nie działa. Miałem kiedyś GX240 i tam było wolne USB 1.1, nie wiem jak jest w GX270 EDIT: teraz doczytałem, jest USB 2.0. Jak masz wątpliwości to kup w sklepie stacjonarnym, jak nie zadziała to oddasz. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Poprawilem link GX 270 ma 8 USB 2.0 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jak wrazenia z uzytkowania 240? Ja chce wladowac 270 jako carpc a sound blaster ma poprawic jakosc dzwieku. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tylko boje sie czy procesor pociagnie ta karte...a nie znam sie na tyle zeby miec pewnosc w porownaniu. Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 240 spisywała się nieźle, mimo, że nie był to jakiś demon predkości, to udało się odpalić parę lepszych gier. Niestety, moim zdaniem sprzęt bardziej by się nadawał do biura, ew filmów i muzyki. Przy bardziej wymagających grach otwieraliśmy obudowę bo się gotował sprzęt. Jak chcesz rozwiązać zasilanie w samochodzie? Przetwornica? Ja zabudowałem kiedyś u siebie laptopa DELL c500, poszło szybko i sprawnie, nawet na dziurach dysk się nie gubił. Wstawiłem go w stację dokującą, jak chciałem coś zrobić na tym kompie to zabierałem go do domu i na spokojnie można było na nim działać. Ja bym na Twoim miejscu rozejrzał się nad jakąś małą kartą na pci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) To projekt w brata aucie.On nie lubi gier wiec problemu nie bedzie. Glownie bedzie muzyka. Zasilanie.Niestety bedzie specjalny zasilacz z 12v.Wiem,kosztuje.Dobre 300zł. Lapek rozbebeszony juz chodzil ale padl. PCI tak ale na to zlacze cos nie znajduje odpowiedniej. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ten procesor spokojnie pociągnie tą kartę. Taki szybki procesor jest potrzebny, jak robisz resampling (zmiana próbkowania) i rozszerzasz dźwięk stereo na wielokanałowy w locie (nazywają to Dolby Digital Live!). Tego "Dolby Digital Live!" nie będziesz używał, fatalny dźwięk to daje z mp3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) No wlasnie "Dolby Digital Live!" bedzie uzywany. Ale nie z MP3 bo tego uzywamy w ostatecznosci (jakosc). Najczesciej bedzie to ktorys z bezstratnych formatow lub plyta CD. Komp przed chwila kupiony. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Im lepsza jakość pliku źródłowego, tym mniej "Dolby Digital Live!" ma do robienia. W głównej mierze algorytm tej funkcji opiera się na ekstrapolacji ścieżki, czyli podciąganiu brakujących danych w pliku do poziomów przed kompresją, a następnie próbie rozłożenia tego na poszczególne głośniki. W praktyce dźwięk stereofoniczny jest grany głównie na głośniku środkowym, zmiany w balansie (lewy-prawy) są również odzwierciedlane. Głośniki surround praktycznie cały czas milczą. Tak działa właśnie "Dolby Digital Live!". Nie jest w stanie ekstrapolować informacji z pliku, której nigdy nie posiadał. Pomaga wtedy zmiana korektora na "rozszerz stereo". Grają wtedy wszystkie głośniki, ale bez efektu surround (wyłącza to również algorytm "Dolby Digital Live!"). Druga sprawa jest taka, że wymagania odnośnie procesora, są podane dla 100 % wykorzystania karty. W praktyce nigdy nie będziesz jej wykorzystywał w więcej niż 10-15 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Teraz mam jasnosc i wiem po co taki mocny procek. Ladni to wytlumaczyles. Wyglada zatem na to ze moge kupic ta karte. Klopot tylko taki, ze znalazlem opinie ze nie ma szalu z jakoscia dzwieku z tej karty..co mnie juz mocno zmartwilo. Powiecie cos na ten temat? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki :D P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi