Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

centralny zamek i zamykanie kluczykiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Przeczytałem prawie wszystkie posty na temat centralnego zamka ale nie znalazłem odpowiedzi na temat który mnie nurtuje.A mianowicie czy w megi po lifcie 2000 rocznik można zamknąc wszystkie drzwi wraz z tylnia klapa bo posiadam wersję kombi porzez zamek w drzwiach?Praktycznie tak powinno chyba być.Bo zakładając że pada nam bateria w kluczyku i w tej chwili jesteśmy w stanie zamknąć tylko przednie drzwi i tylnia klapę,a co z tylnimi drzwiami?Nie posiadaja one przeciez żadnych mozliwości ręcznego zamknięcia.I teraz nie wiem czy reno już tak zrobiło czy ja mam coś zepsute.Zaznaczam że inne opcje otwierania i zamykania pilotem działa bez zarzutu.Z góry dziekuje za odpowiedz.

posiadam wersję kombi porzez zamek w drzwiach?

Nie, kluczykiem zamykasz, otwierasz tylko konkretne drzwi.

Praktycznie tak powinno chyba być.

Na cóż, zgłoś zastrzeżenie do konstruktorów auta

a co z tylnimi drzwiami?

przecież są odpowiednie blokady, czytaj instrukcję.

Nie posiadaja one przeciez żadnych mozliwości ręcznego zamknięcia

Jak najbardziej posiadają.

A tak w ogóle

Przeczytałem prawie wszystkie posty na temat centralnego zamka ale nie znalazłem odpowiedzi

Nie jest to prawdą, te pytania przewijają się bardzo często przez forum, to że masz kombi nie ma najmniejszego znaczenia.

Do zamknięcia auta w przypadku zepsucia pilota służy przycisk pod włącznikiem awaryjnych, zamykasz nim wszystkie drzwi, wysiadasz i zamykasz swoje (od strony kierowcy) drzwi kluczykiem i gotowe. Przy otwieraniu należy postąpić identycznie tylko odwrócić kolejność. Jak się nie mylę to ten sposób również jest w instrukcji opisany.