mieto Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Niech jeszcze raz sprawdzi ustawienie rozrządu :lol: Strzał w dziesiątke. Żle ustawiony rozrząd był i dlatego nie mogli odpalić silnika. Auto juz na chodzie. Czy przez takie złe ustawienie rozrządu i próby odpalania auta mogło się coś uszkodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jeśli nie był bardziej niż 1 - 2 zęby w przód tył to nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieto Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Auto podobno odpaliło i działa. Dziś mam jechać odebrać. Mechanik sam powiedział że mieli źle ustawiony rozrząd dlatego nie mogli auta odpalić. Teraz pytanie o ile zębów mieli przestawiony. Co mogło się uszkodzić jeśli był przestawiony więcej niż o 1-2 zęby? Jak to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Teraz pytanie o ile zębów mieli przestawiony. Wiesz... szklana kula strajkuje, bo twierdzi, że za mało kasy dostaje :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieto Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 To zmień kule :lol: w dobie kryzysu nie ma mowy o srajkach. Moja mi powiedziała żeby sprawdzić kompresje na zaworach, powinno być najmniej około 8-9 zaraz po naprawie później powinno się poprawić ponieważ zawory powinny się "ułożyć". Jak jest mniej niż 8 to znaczy że z silnikiem coś nie halo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Ale to nadal nie jest odpowiedź na Twoje pytanie. Pytasz na forum, a powinieneś zapytać tego co Ci to robił. Skąd ktoś ma wiedzieć co wymodził mechanik? Faktem jest, że często przy wymianie rozrządu zdarza się, że jest on źle ustawiony. Mnie kolega robił i ustawił do strzału, w następnym tygodniu zmieniał rozrząd w takim samym silniku i ustawił źle, przestawił o 1 ząbek. Silnik zapalał, ale na zimnym strasznie się trząsł i warczał, po nagrzaniu niby było dobrze, ale miał problemy z przyspieszaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss41 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jejku 96r.i 187t.km?Ja mam Reńke 97r.2.l.LpG.I 247.t km.i w tym tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 :) tak w ogóle o co chodzi :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieto Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Jak zawsze o pieniądze. Coprawda pieniądze szczęścia nie dają ale miłość bez piniędzy prowadzi do nędzy :lol: . Pozdrawiam i dzięki za wszytskie odpowiedzi i opinie. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi