smeg Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Odczyt nie zawsze jest miarodajny,najlepiej zatankować pod korek,zrobić 100 km i dolać różnicę,jeżeli wyjdzie to samo,to mogą lać wtryski,lub tak ma z racji przebiegu-zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szargocz Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Jeśli 95 w nicku to rok urodzenia to moja teoria jest taka – to Twoje pierwsze auto kolego i wcale nie jeździsz spokojnie ;) Mówie zupełnie serio – może głównie jazda po mieście i wcale nieekonomicznie? Pierwsza sprawa – podpytaj szanownego taty, masz niebywałą okazję pogadania z byłym właścicielem przy kolacji na temat auta ;) A jak on nie będzie wiedział o co chodzi to już dalej będziemy kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Też mam 1.6 silniczek to u mnie w ogóle jest ciekawie. Mam auto na gaz, ale raz miałem problemy z gazem i jakiś tydzień jeździłem na benzynce to wyszło mi, że pali z 11 l na 100km po mieście. Nie wiem czy to dużo, ale przy takim silniku wydaje mi się że za dużo :) Szczególnie się tym jednak nie przejmuje. Jeżdżę tak od 4 lat, a benzyna służy tylko do wstępnego nagrzania silnika, potem gaz to specjalnie nie odczuwam tego spalania. Jest to jednak zastanawiające, gdyż gazu pali mi do 10 po mieście i 6-7 w trasie, czyli mniej co jest nienormalne teoretycznie bo niby gazu więcej palić powinien B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi