czarek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 witam . ma pytanie chodzi o scenica 2 ,czy jak wl. nawiew na odparowywanie przedniej szyby to tez wl. sie klima i to jest ok ale po wyl.przycisku nawiewu przedniej szyby wentylator zmniejsza obroty kontrolka AC gasnie ale nie wyl. sprezarki i moje pytanie czy tak ma byc ?? [ Dodano: 2007-11-23, 17:11 ] dodam ze jak wl. i wyl. AC to sprezarka sie wyl. i obroty silnika spadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Nie wiem czy tak ma być ale u mnie po wyłączeniu tego przycisku od nawiewu na przednią szybę wyłącza się również sprężarka i klimatronic wraca do pozycji AUTO. Denerwuje mnie trochę to że również wyłącza ogrzewanie tylnej szyby, mimo, że wcześniej było włączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 witam . ma pytanie chodzi o scenica 2 ,czy jak wl. nawiew na odparowywanie przedniej szyby to tez wl. sie klima i to jest ok ale po wyl.przycisku nawiewu przedniej szyby wentylator zmniejsza obroty kontrolka AC gasnie ale nie wyl. sprezarki i moje pytanie czy tak ma byc ?? jak klikniesz ten przycisk od odparowywania szyby to włącza się, klima, nawiew przełącza się na przednią szybę i ustawia się na max, do tego włącza się podgrzewanie tylnej szyby i lusterek... po kliknięciu tego przycisku raz jeszcze klimatronik powraca do poprzednich ustawień, więc działa u Ciebie prawidłowo. dodam ze jak wl. i wyl. AC to sprezarka sie wyl. i obroty silnika spadaja to normalne, że obroty spadają jak się włączy sprężarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 ok ale dodalem ze jak po wyl nawiewu na przednia szybe obroty nie spadaja dopiero jak wl przycisk AC i go ponownie wyl. to wtedy obroty mi spadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriz876 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Od 4 dni jestem posiadaczem Renault Megane II z 2005r 1.9 dci 130KM. Dopiero wczoraj mialem okazję jeździc w deszcz więc nie wiem czy ma tak być czy cos jest może źle ;). Posiadam Klimatronic i z tym mam troche problemu Przy właczeniu ogrzewania tylnej szyby załacza sie szybsze podgrzewanie szyby oraz załacza sie auto Klima Moim zdaniem sa to 2 odrebne rzeczy. Przy próbie wyłaczenia klimy wyłacza sie odrazy podgrzewanie tylnej szyby Zakładam ze ustawiam na Klimatroniku temp 27%. To na AUTO bedzie tak długo wiać aż ustawi temperature 27%. Chyba dobrze rozumiem. A mi non stop wieje na pełen wiatrak o mało co sie nie ugotuje. Jest to jakis kłopot z programowaniem Klimy i Podgrzewania szyby????? Prosze o pomoc nie wiem co z robic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Przy climatroniku jak włączysz ogrzewanie przedniej szyby to włącza się również ogrzewanie tylnej szyby ,AC, i wiatrak na full. Włączenie tylnej szyby to włacza się tylko tylna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Włączenie tylnej szyby to włacza się tylko tylnadokładnie tak powinno być,włączenie podgrzewania tylniej szyby nie powinno w niczym zaszkodzić pracy nadmuchu na przednią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam. Mam problem w moim Scenicu, kiedy włączę klimę na auto to nic się nie dzieje, ustawiam daną temperaturę ale klima w ogóle nie reaguję. Drugi problem to taki że nie mogę włączyć ogrzewania tylnej szyby. Kiedy włączę na przednią to załącza też tylna i jest spoko ale jak chce włączyć samą tylną to już nie reaguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi