Skocz do zawartości

Jakie dobre klocki hamulcowe na przód do tarcz trw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moje autko to megane II 2003r. 1.6 16v HB

W zeszłym roku wymieniałem tarcze i klocki hamulcowe z przodu autka, wybór padł na trw ale nie jestem z tego wyboru zadowolony.

Jak mocniej zachamuje to słychać jakby tarcie chrobotanie klocków hamulcowych,wydaje mi się że jak się rozgrzeją to bardziej je słychać.

Rozkręcałem czyściłem i jest to samo, nie wiem może klocki jakieś wadliwe.

Na jakie klocki hamulcowe najlepiej wymienić żeby były ciche i dobre ?? myślałem o ferrodo, ate, bosch, ale nie wiem jakie najlepiej będą współpracowały z tarczami trw.

Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem jakie najlepiej do tarcz trw.

Pozdrawiam Artur.

Edytowane przez Malix7

Witam, podepnę się pod temat :!:

Nieuchronnie zbliża się wymiana tarcz i klocków z przodu w mojej MII phI- kolega Malix7 nie jest do końca zadowolony z zestawu TRW...

Jakiego producenta polecacie? :!: Najbardzeij zastanawiam się nad Brembo lub Bosch, ale może ktoś, z własnego doświadczenia doradzi inną marke :!:

Pozdrawiam :!:

A do tarcz trw co polecacie?? DeMoL nie kupuj TRW :!: ja ostatnio się zawiodłem na tej firmie, pomijam hamulce ale sworzeń wachacza wymieniałem w zeszłym roku też trw i już jest do wymiany, chyba ze aż tak mojej megi nie służa nasze Polskie dziurawe drogi :!:

Na temat boschów słyszałem różne opinnie najwięcej ludzie narzekają że pylą, jak mają nie pylić? wkońcu hamują to muszą pylić.

• 2 tygodnie później...

Ja kupiłem TRW i do dzisiaj piszczą przy chamowaniu. Nigdy więcej tego nie zrobię błędu. Na przód kupiłem Brembo i mnie zaskoczyły, bardzo energicznie hamuje auto, cisza i naprawdę skuteczne hamulce. Nigdy nie powiedziałbym, że Brembo to taka dobra firma, myślałem że poza profesjonalnymi zestawami to te inne są tylko sygnowane ich nazwą a tu zaskoczenie. Polecam Brembo

Edytowane przez P_r_z_e_m_o