czacza18-92 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam, czy jest jakaś możliwość podniesienia zawieszenia smochodu, ponieważ jest on bardzo nisko i mało wiele wadzę o podłoże tłumikiem. W porównaniu z takim samym modelem Meganki znajomego moje autko jest niżej o ok 6 cm. Dlatego pytam czy jest jakaś możliwość? Posiadam Renault Megane 1.4 ECO 1996r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Może ktoś wczesniej wsadził jakieś sportowe amortyzatory,spręzyny to siedzi niżej wstaw jakieś zdjęcie jak on stoi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Jeżeli nisko siedzi tylko tył to sprawdź amortyzatory, a potem belkę. Tylne zawieszenie reguluje się na drążkach skrętnych (bo one zastępują sprężyny) Szukaj tematów "niski tył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza18-92 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Stoi nisko przód i tył amortyzatory tylnie były wymieniane tydzień temu ale nic się nie uniósł. Jutro zrobie zdjęcia to wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Z tyłu amortyzatory nie wpływają na wysokość, ustawia się ja na belce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Witam Tu nie ma co kombinować. Belka jest do regeneracji. Amortyzatory nie mają wpływu na wysokość zawieszenia. Chyba, że masz N grupowe zawieszenie :lol: . Pozdrawiam Lionel2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza18-92 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Może ktoś wczesniej wsadził jakieś sportowe amortyzatory,spręzyny to siedzi niżej wstaw jakieś zdjęcie jak on stoi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ja bym obstawiał tylną belkę do regeneracji lub sprężyny jeśli są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza18-92 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to w takim razie będzie tylnia belka heh pewnie drogi interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Od 400zł w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza18-92 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 No to ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Zależy jaką masz belkę czy zwykłą czy 4-drążkową. Jeśli tą 1 to jeszcze sam mógłbyś spróbować (części dostępne na portalu aukcyjnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza18-92 Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Będę musiał się rozejrzeć co i jak tutaj u nas w mieście. Strasznie lubię te autko więc samemu szkoda bo ze mnie żaden mechanik :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pery7 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witam ja mam taki sam problem tylko ja mam jeden drążek który jest lekko wygięty i tył samochodu mi siedzi... I to tego jest przyczyna czy trzeba regenerować tylną belke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi