Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

malowanie plastiku grillu

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka! może mi jakaś obeznana osoba napisać jak mam się zabrać za pomalowanie kratki grilla? chodzi mi o ten chromowany element,thumb_hosting_zdjec_1364320915__grill_megane.jpg chce to pomalować na czarny mat. Z racji niewielkich rozmiarów chce to pomalować sprayem, jak myslicie czy farba nie odpadnie po pierwszym kontakcie ze karcherem ? :!: Oczywiście cały ten chrom zedrze, zmatuję, dam podkład i ferbę. Da rade? Pozdro

podkład do plastików Boll - 30zł

czarny mat spray Boll - ok 20zł

papier ścierny ze 2-3 arkusze po 3 zł sztuka.

Razem wyjdzie z 60zł, a za tyle albo taniej kupisz zwykły, czarny używany grill, których pełno na allegro. Ja bym się nie bawił w malowanie.

Dziambel robisz tak,najpierw rozbierasz jak sie da a jak nie to ładnie równiutko i starannie oklejasz.Potem matujesz to drobnym papierkiem żeby sie nie świeciło i było gładkie.Odtłuścisz.Nakładasz podkład jak wyschnie matujesz.I znów podkład,wyschnie i matujesz.I tak z trzy warstwy cienko podkładu.Jak zmatujesz ostatnią warstwe podkładu i uznasz że masz już ładne,równiutke i gładke to znów odtłuszczasz i ładnie malujesz.Najpierw jedna warstwa.Cienko żeby pokryć całość .Potem za 15 minut znów malujesz.Daj ze trzy warstwy lakieru i na koniec daj temu wyschnąć.I rób takie robutki w ciepłym. :!:

Powodzenia.

meganecoupe02 to zdjęcie tylko poglądowe, a malować będe grill z coupe, którego na allegro tak łatwo nie znajdziesz ;) Gość miał mi przysłać cały czarny, ale podobno nie miał i wysłał chromowany i dlatego chce to pomalować :!: Jakoś chromowany mi nie podchodzi. Dzięki mariusz325 za rady ;) jeden element juz podkładem machnięty teraz czas dobrać się do zdzierania chromu z drugiego ;] A plus taki, że te chromowe elementy mozna odczepić od siatki :)

• 2 tygodnie później...