Dziambel Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Hejka! może mi jakaś obeznana osoba napisać jak mam się zabrać za pomalowanie kratki grilla? chodzi mi o ten chromowany element, chce to pomalować na czarny mat. Z racji niewielkich rozmiarów chce to pomalować sprayem, jak myslicie czy farba nie odpadnie po pierwszym kontakcie ze karcherem ? :!: Oczywiście cały ten chrom zedrze, zmatuję, dam podkład i ferbę. Da rade? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 podkład do plastików Boll - 30zł czarny mat spray Boll - ok 20zł papier ścierny ze 2-3 arkusze po 3 zł sztuka. Razem wyjdzie z 60zł, a za tyle albo taniej kupisz zwykły, czarny używany grill, których pełno na allegro. Ja bym się nie bawił w malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Dziambel robisz tak,najpierw rozbierasz jak sie da a jak nie to ładnie równiutko i starannie oklejasz.Potem matujesz to drobnym papierkiem żeby sie nie świeciło i było gładkie.Odtłuścisz.Nakładasz podkład jak wyschnie matujesz.I znów podkład,wyschnie i matujesz.I tak z trzy warstwy cienko podkładu.Jak zmatujesz ostatnią warstwe podkładu i uznasz że masz już ładne,równiutke i gładke to znów odtłuszczasz i ładnie malujesz.Najpierw jedna warstwa.Cienko żeby pokryć całość .Potem za 15 minut znów malujesz.Daj ze trzy warstwy lakieru i na koniec daj temu wyschnąć.I rób takie robutki w ciepłym. :!: Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 meganecoupe02 to zdjęcie tylko poglądowe, a malować będe grill z coupe, którego na allegro tak łatwo nie znajdziesz ;) Gość miał mi przysłać cały czarny, ale podobno nie miał i wysłał chromowany i dlatego chce to pomalować :!: Jakoś chromowany mi nie podchodzi. Dzięki mariusz325 za rady ;) jeden element juz podkładem machnięty teraz czas dobrać się do zdzierania chromu z drugiego ;] A plus taki, że te chromowe elementy mozna odczepić od siatki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 podkład do plastików Boll - 30zł Podkład jak już to epoksydowy. Chromowana powierzchnia to jest jak metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi