kosiu Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 witam przymierzam sie do kupna meganki cc tak rok od 2005-2007 i moje pytanie na co zwrucić uwage i jaki silnik wybrać benzyna czy diesel i jak tak to jaki jak sprawdzić dobrze dach Regulamin pkt. 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Przede wszystkim auto musi być bezwypadkowe lub ew.po jakiejś stłuczce lub obcierce.Czyli automatycznie odpadają wszystkie igiełki od handlarzy czy z komisów.Dlaczego?Ano ze względu na odmienną budowę nadwozia.Wszelkie większe wypadki powodują nieodwracalną deformację nadwozia. Jak sprawdzić dach-najpierw na równym podłożu sprawdzasz jak zamyka się dach,drzwi i szyby.Potem najeżdżasz na jakąś nierówność,garb czy krawężnik i tak samo sprawdzasz.Jeśli coś nie domyka się,zacina - odpuść sobie ze względu na koszty.I na koniec jazda próbna,koniecznie z zamkniętym dachem.Nie powinien skrzypieć i nie może być swistów koło szyb. Silnik-najprzyjemniej jeździ się benzyniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 chyba turbo pb bo cc w 1.6 i 2.0 można na grzyby jeździć. Szukaj sobie 2.0 dCi albo 2.0T tutaj niewielkim nakładem pieniędzy będziesz miał 180km a CC swoje waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrrystian Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Ale zawirusowane 1.9 dci również daje rade ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 daje, daje ale 2.0 dCi zbiera jeszcze lepsze opinie, jeżeli trafisz na 1.9 to oczywiście też warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkrrystian Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 ale 2.0 dci albo 2.0T ciężko trafić fajnie zadbane i utrzymane ;) no ja na swoje 3 miesięczne doświadczenie Megi 1.9dci z wirusem na razie nie mogę narzekać ;) i mogę szczerze polecić 1.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi