kozak677 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam! Nie moge dojść, co dokladnie może być, w mojem megance zepsute. obroty falują, to pierwsze czesto też sie zawieszaja na poziomie 2tyś, Walczenie Hamulec sprzegło nie pomaga... Pali sie cały czas zygzak. Byłem na CLIPIe, u kolegi z forum ;) Pozdrawiam serdecznie:. meganecoupe02 Wyszło to.: 14G - Regulacja biegu jałowego: Przerwa w obwodzie -Stały W pierwszej kolejności, sprawdziłem kable, od silniczka krokowego, według mernika wszystko gra. prąd normalnie przechodzi... Pożniej wymieniłem silniczek krokowy.... nadal to samo.... Co to może być ? POMOCYY !! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A potencjometr przepustnicy sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czujnik przepustnicy ? szczerze powiem, ze nie, nie wiem w jaki sposob, bez kupna nowego... Dodano: 04 kwi 2013 - 12:43 nie wywaliło by innego błedu na clipie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Chyba się nie mylę, ale to jest chyba właśnie ten błąd, który się u Ciebie wyświetlił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kurde a my sie głowilismy z tym silniczkiem, da rade jakos jego oporowość sprawdzić ? i jak wartości powinny być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 czujnik potencjometru tylko odpinaliśmy, od razu licznik wywalał błąd. Jeden błąd świecił cały czas - jakiś zawór sterowania powietrzem czy jakoś tak - wydawało mi się, że to krokowy. Po odłączeniu czujnika położenia przepustnicy na clipie wyskakiwał inny błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 meganecoupe02 sprawdzilem kable od sterownika, jak mowiłeś wszystko wychodzi ze jest ok. śilniczek inny, i to samo.... Eh,,, sam juz nie wiem co to moze być.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 zrobię clipa (chwilowo nie działa), pogoda się poprawi to podjedziesz na spokojnie, spróbujemy jeszcze raz to zdiagnozować. Ten kabel od masy za silnikiem przykręciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ok, co sie stało z clipem ? powiem tak, ten kabel od rozrusznika jest. z tego co mi mówiono ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A mapsensor? Wraz z rurką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqjordan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja dzis wlasnie wrocilem od mechanika. Przeczyszczona przepustnica z silniczkiem krokowym, nowe przewody zaplonowe i swiece. Ale to nie bylo to. Przerwany kabel MAP sensora byl. Wymieniony i chodzi jak zloto. Reszta rzeczy zrobiona przy tym nie zaszkodzila ;) Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozak677 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Map sensor zmieniałem, na inny, rurka tak samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi