kacol Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam, mam taki problem. Strzelił mi mechanizm opuszczania szyby lewej przedniej. Strzelił ten plastik od góry i niestety linki się poplątały. Linki nie nadają się do niczego. Patrzyłem na allegro ale niestety samych linek nie ma. Są tylko całe mechanizmy ale niestety te elektryczne są drogie. Mam takie pytanie- ponieważ mechanizmy opuszczania szyb manualne są tanie to czy jeśli kupię taki mechanizm i zamiast korbki podłączę silniczek to będzie działało. Ewentualnie czy można zamienić linki z manuala do elektrycznego? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Mam podnośnik elektryczny szyb do Megane I 5D i Coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ewentualnie czy można zamienić linki z manuala do elektrycznego? Jak kupisz przedni manualny to być może przełożysz :)Możesz kupić linki na allegro, są całe zestawy naprawcze, albo szukaj taniej używki i to rozwiązanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Jeżeli chcesz to mam kompletne elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacol Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dzięki za komplety, potrzebuje tylko tych linek. Dzisiaj gadałem z gościem ze szrotu i twierdzi, że nie da się z manuala przełożyć i że raczej samych linek nie dostanę. Nie wiem już w co wierzyć. Lipa, że jak jadę to ta szyba się teraz sama opuszcza. No nic, poszukam jeszcze i zobaczymy. Jeszcze raz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 ciekawe http://allegro.pl/listing/listing.php?string=linka+podno%C5%9Bnika+scenic&requestCategory=49200&requestDepartment=category-49200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emo94 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) sceni I po lifcie mechanizm kierowcy elektryczny ma poplątane linki, kółko do wymiany i złamany górny ślizg. Czy kupując używany musi byc od scenica? Obojętnie czy przed czy po fl? Czy mogę kupic od megane scenic / megane / innego modelu? Np. http://allegro.pl/renault-megane-scenic-mechanizm-szyby-przod-lewy-i3234918518.html Czy zestaw z aukcji lepiej kupic? http://allegro.pl/renault-scenic-1-linka-podnosnik-szyby-96-03-l-i3220759695.html Edytowane 21 Maja 2013 przez emo94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Na pewno musi być od scenica. Do megane jest krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi