ANDRUS20 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam, koledzy jestem po tym serwisie klimy w Renault, pisze dopiero dzisiaj bo przez 3 dni jeździłem z włączoną klimą i czekałem czy się nie wyłączy jak poprzednimi razami, narazie, i oby tak dalej, klima działa i aż przyjemnie. Została wymieniana wtyczka ze sprężarki na nową z całymi kablami bo tam nie stykało, poprzedni mechanik przedzwaniał wszystkie kable i było dobrze jego zdaniem, ale nie a co do zmiany softu to nic Wam nie napisze bo na serwisie nie chcieli mi powiedzieć, troche pociągłem ich za język i z tego co wywnioskowałem to raczej soft był zmieniany, myśle , że problem z klimą mam rozwiązany, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ile ta impreza chciała kosztować ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRUS20 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam ponownie, koszt naprawy to 100 zł. i robione było w autoryzowanym serwisie Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Hej. Udalo sie komus rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaciek Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Witam Wszystkich. Opiszę swoją przygodę z tym problemem. Od początku tego roku zaczęły się problemy z klimą. Najpierw uciekł gaz, więc nabiłem z kontrastem i wyszło że chłodnica/skraplacz - wymieniłem. Działała dwa dni i padła, gaz był więc profilaktycznie wymiana presostatu (na forum jeszcze nie zaglądałem bo oczywiście "wiem lepiej" ) Działało dwa dni i padło, myślałem że źle dokręciłem i uciekł gaz, więc "mądra głowa" rozkręciłem układ.... jak pie........ło to myślałem, że uciekający gaz urwie mi rękę (ma się ten mózg, a raczej nie ma. Pojechałem pokornie do kolegi nabić od nowa, i działało dwa dni. Wtedy dopiero pomyślałem, że coś jest nie halo i podłączyłem mój prosty interfejs do diagnostyki i okazało się, że jest błąd klimy. Skasowałem i ... działało dwa dni. Podłączyłem i błąd znowu był, ale po skasowaniu już nie działało i klima już nie startowała. Dodam, że całe to zamieszanie odbywało się w ostatnim tygodniu przed wyjazdem całą rodziną na wczasy (bo niby czemu miałoby się zepsuć wcześniej). Pojechałem do znajomego z Clipem i przetestował wszystko i kasowanie błędu nie pomagało, i to on powiedział mi o akcji serwisowej i żebym zadzwonił do najbliższego ASO. Super, ale to była sobota a ja w niedzielę wyjeżdżam. Jak łatwo się domyślić żadne ASO nie było czynne w sobotę po południu 😞 I wtedy zrobiłem to co powinienem zrobić na samym początku, sprawdziłem co na ten temat piszą fachowcy na tym forum i tak w sobotni wieczór trafiłem do tego tematu. Po 22 stwierdziłem, że więcej i tak nie zepsuję, więc zdjąłem zderzak wypiąłem wtyk od sprężarki oglądnąłem, przeczyściłem konektory, podgiąłem złącza we wtyczce, aby lepiej stykały, złożyłem, skasowałem błąd i ... działa już bez problemu drugi tydzień. Dzięki wam wakacje objechałem w klimatyzowanym pomieszczeniu :)) Wniosek - można, przynajmniej na jakiś czas zaradzić temu problemowi bez wydawania grubej kasy. Oczywiście w najbliższym czasie kupię ten wtyk i wymienię go. Pozdrawiam Edit Gdyby ktoś potrzebował to wtyczka na allegro kosztuje 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 BŁad Df1070 Potwierdzam ze to wtyczka. Dzis po 8 latach wrocilem do tematu. Szwagier przez 8 lat jezdzil bez klimy. Ostatnio wymienil chlodnice i nabil czynnik i nic. Winna byla wtyczka ktora wchodzi do kompresora. Generalnie siedziala ona troche luzno. Po poruszeniu sprezarka sie zalaczala i wylaczala. Co waznie nie bylo potrzeby kasowania błędu clipem po tym jak wtyczka juz dzialala poprawnie. Psiknalem w nia sprayem do połaczen elektrycznych, podgialem piny bo faktycznie bylo dosc duzo miejsca. Teraz nawet jak ruszamy wtyczka i kablem to sie nie wyłącza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej12345 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Mam Scenik2 błąd klimy DF1070 po skasowaniu działa 1h później STOP Trzeba zmienić wartość komórki DF1070 Jak tego dokonać tel501583567 POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi