GBoss Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam. Od niedawna zuważyłem coś dziwnego w moim autku. Otóż podczas jazdy na luzie lub z wcisniętym sprzęgłem, lub np. w czasie stania na światłach na skrzyżowaniu samochód łapie obrotu rzędu 1500- 2300 obr. Po krótkim przegazowaniu do ok. 3000 obr problem ustępuje, obroty wracają do ok. 800 obr. Dodam, że wyczyściłem przepustnicę no i obkleiłem rurę między filtrem powietrza a przepustnicą bowiem była peknięta. Po tych zabiegach problem nie ustąpił. Moje pytanie: co to może być i jak uleczyć moje wozidełko? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Poszukaj "lewego" powietrza. Na pewno dobrze wszystko złożyłeś po czyszczeniu przepustnicy? Możliwe, że zacina się silniczek krokowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBoss Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Dzieki Kolego za odpowiedź. Gdzie mam szukać tego silniczka? A czy przypadkiem nie mówisz o regulatorze biegu jałowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Dokładnie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBoss Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 OK. W takim razie jutro zabieram się do roboty, wyczyszcze ten regulator i napisze co i jak. Dodano: 01 maj 2013 - 14:38 No więc zabrałem się do pracy, przemyłem regulator biegu jałowego, jednak problem leży chyba w przepustnicy. Otóż cała sprawa wyglada tak: po dodaniu gazu do ok. 2500 obr przepustnica nie domyka się całkiem i dopiero jak domknę ją ręcznie to obroty wracają do wspomnianych 800. Nie wiem co robić czy kupić całą nową przepustnicę czy pokombinować coś z tą sprężyną co zamyka przepustnicę. A może problem tkwi w lince? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 To odpenij linkę i zobacz czy sama się prawidłowo zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBoss Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Przepustnica się zamknie wtedy jak docisnę klapkę palcem lub pociągnę za to kółko na kóre naciągnięta jest linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi