Justysia Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witam serdecznie po raz pierwszy wszystkich szczęśliwych posiadaczy Renaulcików. Poddaję waszej ocenie moje autko, troszku danych : Renault Megane Classic, wersyja RT, rok. prod. 1997, silnik K7M 1.6 Pb 90KM, wyposażenie - wspomag., szyby elektr. (przód), alarm, immobil.,central;.ABS, dwie poduchy i to wszycho... No i ten przebieg... Cudeńko miało w momencie zakupu 44 tyś. , teraz ma 50 tysiączków... Dodam wszystkim niedowiarkom, że to nie kręcony licznik... Udokumentowany :) Ahi, dodam jeszcze tylko, ze ta Lagunka na fotkach to Renia znajomka z miejscowości koło Grudziądza :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosso Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 witamy witamy! gratuluję samochodu.Tak się składa,że posiadam identyczny z małą różnicą u mnie przebieg jest powyżej 200tyś.nie rozumiem tylko dlaczego ukrywasz piękne welurowe siedzenia(model ten powinien takowe posiadać)pod pokrowcami :roll: aha i dla wszystkich zainteresowanych udokumentowaniem przebiegu swoich samochodów:książki serwisowe są dostępne na zachodzie za 30 euro już ostęplowane wystarczy tylko kilka wpisów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Super, ze udało Ci się trafić samochód z tak niskim przebiegiem (aż nie chce mi się wierzyć), ja obecnie mam już 160 tys. km. Niestety jest jak carlosso pisze, obecnie nie jest problem załatwienie książki serwisowej, dlatego trzeba bardzo ostrożnie podchodzić do przebiegów jako wyznacznika zużycia samochodu. Nie pozostaje nic tylko pogratulować samochodu i zapraszamy do korzystania z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekf Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 W te 44tyś bardzo trudno uwierzyć. 44.000 / 10 lat = 4400 km na rok. Wyjątkowo oszczędny kierowca. Na miesiąc wychodzi jakieś 366 km. A książka serwisowa to nie problem. Ale gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justysia Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dziękuję bardzo Z tymi fotelami racja, są welurowe, aż ich szkoda... Ale z drugiej strony wiadomo, całe swoje życie ukrywa się foteliki pod pokrowcami, aż dochodzi do tego, że autko jest stare, zjedzone przez rdzę, ale ma nowe siedzenia... No nie wiem... Może je ściągnę :) A co do przebiegu to nikt mi nie wierzy, tzn. zaczynają wierzyć, kiedy go oglądają na żywo :) Autko wiadomo, kupione od starszego człowieka w Niemczech, tzn. z Niemczech. Staruszkowi biedaczkowi odeszło się z tego świata, żona jego z pochodzenia Polka, wróciła do kraju wraz z samochodem, a że jej rodzinka bogacka (same Meśki itp.), autka nie chciała, to postanowiła sprzedać.. Więc trafiła się okazja, no i cóż... Renia jest w naszych rękach :) P.S. Dopowiem tylko to, że wcześniejszy właściciel autka gdy przyjeżdżał z Niemczech do mojego miasta czyli Słupska, stawiał samochód do garażu i do Ustki (17 km) jechał autobusem, bo szkoda było mu samochodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Witamy witam, może koledzy nowi i koleżanki dołączął do PIKUR`a. W końcu i tak więszkość 'wyjadaczy' do tego grona się zalicza. Jak przypuszczam.. :roll: A co do przebiegu, sam odkupowałem od starszego Właściciela -pierwszego- moją Megi , miała 76.760 km przebiegu, pełna dokumentacja, książka oryginalna, krajówka. I wiem, że licznik nie był kręcony. Da radę, taki przebieg, a po tym co koleżanka pisze - to tym bardziej wierzę. Poprostu są tacy ludzie. Zdróweńko 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricardo24 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 To faktycznie ci sie udało!!! Ja tez miesiąc temu zakupiłem meganke clasic 1,6 z 1997 roku, z przebiegiem 101 tys udukomentowanym. Powiem jszczerze jak narazie to jestem bardzo zadowolony- samochód naprawde wyglada jak nowy, zadnej korozji, w srodku czyste i zadbane -welur. I powiem ze nawet mało pali- w granicach 7 litrów po mieście! Swój samochód zakupiłem z 1 kluczykiem !!! poprzedni własciciel stracił. wiecie ile kosztuje dorobienie klucza??? porazka około 600 zł. Żaden fachowiec u którego byłem ( chyba 6 )nie jest w stanie dorobic klucza. Jego sprzęt nie potrafi zanleżc jakiegoś kodu, dzieki któremu odpalisz samochodu. Owszem klucz dorobi ale nie odpalisz auta!!! tylko stacja renault jest w stanie dorobic klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jego sprzęt nie potrafi zanleżc jakiegoś kodu, dzieki któremu odpalisz samochodu.Owszem klucz dorobi ale nie odpalisz auta!!! tylko stacja renault jest w stanie dorobic klucz Poczytaj w tym miejscu to się dowiesz co i jak i dlaczego nikt nie chce dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justysia Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ja dostałam w sumie trzy kluczyki : 2 z podczerwienią i jeden zwykły, tzn. praktycznie tylko do otwarcia drzwi, bo immobilaizera i tak nie rozbroi. A z tym kodem, to mam stertę papierów od autka, ale wszycho po niemiecku, więc i tak nie wiem gdzie tego szukać... Z resztą nawet nie wiem gdzie mógł by być ten kod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Justysia aby to uzyskać z pewnego źródła - udać się do ASO i przedstawić faktury zakupu auta. O ile się nie mylę, wtedy bez problemów taki kod się uzyskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Ja bym jeszcze poszukał w tych papierach może gdzieś tam jest podany czterocyfrowy kod. Immobilaiser code czy coś w tym stylu ;-) Trza tylko dokładnie przeglądnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7251 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 gdzie mogę znaleźć książkę do Renault megane classic???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 piotr7251, Może w bibliotece motoryzacyjnej Poszukaj w temacie o instrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi