dawid16_1994 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam! Mam pytanie odnośnie silnika w Megane I phI (rok 1996) mianowicie czy da radę wstawić (czy się zmieści) któryś z podanych niżej silników: - audi A3 1.8T 180KM lub 150KM - golf IV 1.8T 150KM - audi A4 1.8T 150KM Chodzi mi o to czy jest taka możliwość i co trzeba by wymieniać wstawiając te silniki. Ile biorą mechanicy za wymianę silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Zmieścić może i się zmieści. Pytanie, czy Cię na to stać. Koszt myślę że podobny (jak nie większy), co zakup wymienionych przez Ciebie aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid16_1994 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Silnik mogę mieć za grosze, lecz największy problem w wymianie, ponieważ sam tego nie zrobię i pytam tu o koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Sam silnik, to kropla w morzu kosztów. Poczytaj sobie ten temat. Szczęka Tobie opadnie... Edytowane 11 Maja 2013 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid16_1994 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Nie orientujecie się ile mechanik weźmie za robociznę przekładki silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Jak grochem o ścianę... Zrozum, że silnik to nie jest klocek lego, który wszędzie pasuje. Jak wymieniasz silnika na taki sam, przekładka to koszt góra kilkaset złotych. Jak przekładka na inny, to już kilka tysięcy złotych. Im więcej nowy silnik różni się od starego, tym większy koszt swapu. Nawet jak już jakoś umieścisz ten silnik pod maską, to jak podłączysz do niego skrzynię biegów, jak go wysterujesz, itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 W ramach ciekawostki napiszę, że wszystki podane silniki to ten sam silnik w dwóch wariantach mocy, produkowany przez koncern VW. A co do samej przekładki to jest mocno nieopłacalna, jak chcesz mieć mocniejsze auto to albo kup sobie tego Audika, albo mocniejszą Megankę jak Ci się podobają. Tak jak kolega wyżej próbuje Ci wytłumaczyć zakup silnika to dopiero początek kosztów, silnik od innego auta wymaga sporo przeróbek, bardzo prawdopodobne, że skrzyni nie będzie pasować, półosie itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Kup Megane z silnikiem F7R 147 KM,napewno wyjdzie taniej a moc taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokus1551 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Teoretycznie lepiej wyjdzie Ci kupic cała Audi A3 na chodzie niż przekladka (silnika, skrzyni biegów, zawieszenia silnika, osprzetu i pewnie zawieszenia) :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Silnik F7R do twojej budy P&P, koszt mnijeszy niz babranie sie w silnik VW a osiągi identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Kolego Arczi92, chyba coś się Tobie pokręciło. F7R nie jest P&P z K7M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wiem, że nie P&P chodziło mi raczej że łatwiej jest go wsadzić do komory w wersji przed litowej niż polifcie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi