Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Malowanie przy tylnej szybie

Rekomendowane odpowiedzi

witam, po zimie wyszły mi pęcherze na podszybiu na klapie bagażnika, najgorsze ze nie wiadomo czy jest tez pod szyba czy tylko na wierzchu. czy malował może ktoś ta okolicę i ma rozeznanie w robocie czy trzeba jednak wyciągać szybę czy można skrobać to co widać i pomalować bo będę malować teraz próg lewy na łączeniu elementów to bym machną od razu i to :P. Aha i czy może wie ktoś czy w razie jak wygląda kwestia wyjęcia szyby?

Szyba powinna być wycięta do tego typu napraw,ponieważ rdza jest już daleko pod uszczelką więc jesli jej nie wytniesz to tej rdzy nie usuniesz.Wycinanie szyb zawsze wiąże się z ryzykiem więc decyzja należy do ciebie.

Mam to samo u siebie (rdza pod uszczelką). Uwierz mi że skoro już wyszły pęcherze to jak zaczniesz to czyścić to okaże sie że jest dziura na wylot. Tak było w moim przypadku, żeby to jakoś przetrwalo zimę wziąłem to poszpachlowałem i pomalowałem, chociaż wiedziałem że to nic nie da. Teraz jest to samo co przed więc aktualnie szukam całej klapy na wymianę bo taniej wyjdzie niż naprawa. Policz sobie przy naprawie: wycięcie szyby, wycięcie zgnitej blachy, dorobienie i wstawienie nowego kawałka, polakierowanie całości oraz oczywiście ponowne wstawienie szyby. Koszty dużo wyższe niż znalezienie klapy w dobrym stanie i ewentualne lakierowanie.

PS. czy mając klapę bez otwieraniej szyby można zmienić klapę na taką z otwieraną szybą??

Wiadomo że sama klapa pasuje natomiast czy centralny zamek będzie "obsługiwał" również zamek szyby??

Wiem że taki temat był poruszany na forum ale niestety nie padła jednoznaczna odpowiedź na to pytanie.

Edytowane przez dominiq